Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 12

DH og KL opretter fælles alliance på handicapområdet

Billedet viser to børn, der sider/ligger i sandet på stranden.
Sagsbehandlere skal vide mere om handicap og være bedre til at inddrage borgeren. Det er DH's mærkesager i ny alliance.
Børn, unge og voksne med handicap skal have den rette afgørelse om hjælp første gang. Det er målet for en ny alliance om retssikkerhed, DH og KL har taget initiativ til.
 
Ambitionen er, at alliancen inden sommerferien skal komme med konkrete bud på, hvordan vi styrker samarbejdet og tilliden mellem kommune, borger og pårørende. Efterfølgende vil alliancen udarbejde en mere omfattende fælles retssikkerhedspakke. 
 
Alliancen består indtil videre af DH og DH’s medlemsorganisationer, KL, repræsentanter fra kommunerne, Dansk Socialrådgiverforening, Ligeværd, DUKH, IMR, Børne- og Kulturchefforeningen, Socialchefforeningen, HK Kommunal og DCH.
 

Er du tilmeldt Handicaprådenes Dag?

Billedet viser en grafik over Handicaprådenes dag 2021
Hvordan øger vi tilliden? Det er temaet for Handicaprådenes Dag den 12. april 2021. Frist for tilmelding er den 29. marts.
Der er frist for tilmelding den 29. marts, hvis du vil deltage i Handicaprådenes Dag. Det Centrale Handicapråd står bag arrangementet, der i år er online og finder sted mandag den 12. april. Tema for dagen er samarbejde, inddragelse og tillid i den kommunale sagsbehandling på handicapområdet.
 

Sådan indstiller I kandidater til handicaprådet

Billedet viser flere, der holder møde.
Til november er der valg til de lokale handicapråd. På DH's hjemmeside kan I hente en plan for ny indstilling af kandidater. 
Efterårets kommunalvalg nærmer sig og det betyder, at DH-afdelingerne skal i gang med at indstille kandidater til de kommunale handicapråd 2021. På DH's hjemmeside kan I finde en vejledning til, hvordan I indstiller kandidater til handicaprådene. 
 
Handicaprådet er et vigtigt forum for dialog. Rådet rådgiver byrådet i handicappolitiske spørgsmål og består af DH-repræsentanter og af repræsentanter, udpeget af byrådet. 
 
NYT FRA DH HOLDER PÅSKEFERIE I UGE 13

DH i medierne

TV2Østjylland har bragt en historie om problemerne med kommunernes håndtering af handicapområdet. TV-kanalen henviser til DH's rundspørge fra efteråret, hvor knap hver anden oplever, at kommunen skeler mest til økonomi, når de udmåler hjælpen. 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
OBS! Begrænset kontakt til Brugerservice:
Grundet tiltag mod Covid-19/Coronavirus er Brugerservice lukket for personligt fremmøde indtil videre. Henvendelser via e-mail og via kontaktformular vil blive besvaret løbende. 
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 

Det sker i DH i april måned:
 
 
Her kan du læse det sidste FU referat:
Læs her referat af FU-mødet 10. februar 2021
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk eller telefon 41 40 71 59.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev