Se dette nyhedsbrev i en browser
 Nyt fra DH uge 20
 

Ny uddannelsesaftale: Bedre muligheder for unge med handicap

I alt bliver der givet 29,2 millioner kroner til at styrke indsatsen for elever og studerende med fysiske eller kognitive handicap.
 
 
En ny politisk aftale gør det i fremtiden muligt for unge med handicap at tage en erhvervsuddannelse på mere fleksible vilkår. Aftalen indeholder også forsøg med helhedsorienterede studieplaner og formidling af viden om handicap til uddannelsesinstitutioner. Alt sammen initiativer som DH længe har ønsket.
 
 

Lokalpuljen 2021: Søg penge til kommunalvalget

Kommunalvalget er lige om hjørnet, og med lokalpuljen kan din lokale handicapforening søge penge her til. Mulighederne er mange. Der ydes blandt andet støtte til aktiviteter, der har til formål at styrke det lokale handicappolitiske arbejde. Det kan fx være kurser, temadage, møder med lokalpolitikere og aktiviteter, der skaber synlighed om handicap i befolkningen.  
 
 
 

Gør FN’s Handicapkonvention til dansk lov

Billedet viser fire personer, der sidder om et bord med deres computere.
FN's Handicapkonvetion burde have sin egen lov i Danmark ligesom Menneskerettighedskonventionen, mener DH's formand og næstformand.
 
 
Det Radikale Venstre kom 17. maj med et forslag om at give FN's handicapkonvention sin egen lov i Danmark. Sif Holst og Thorkild Olesen bakker begge op om at få en dansk lov med handicap-rettigheder, da det vil være et stort fremskridt. Desværre var der dog ikke flertal for forslaget.
 
 
 

Sæt dagsordenen i den lokale presse op til kommunalvalget

Handicapområdet skal være en endnu større del af debatten op til kommunalvalget, der finder sted om under et halvt år.
 
Hvis I vil blive klogere på, hvordan jeres lokalafdeling kan præge debatten op til kommunalvalget, så tilmeld jer DH’s online kursus om emnet. Her stiller vi skarpt på, hvordan I får de lokale mediers interesse, så de kan være med til at sætte fokus på jeres mærkesager. Kurset afsluttes med brainstorm og feedback på jeres specifikke idéer.
 
 

Natur for alle – hvad skal der til?

En blinde kvinde løber med en makker. Tekst på billedet: Naturmødet 2021
Debat om adgang til naturen 30. maj kl. 10 i forbindelse med Naturmødet 2021.
DH arrangerer sammen med SUMH og Videncenter om Handicap en debat om adgang til naturen for mennesker med handicap i anledning af Naturmødet 2021. Hør bl.a. Miljøminister Lea Wermelins bud på, hvem der har ansvaret, og hvad det må koste at skabe adgang til naturen.
 
 
Ved at trykke ”interesseret” eller ”deltager” vil du modtage opdateringer om begivenheden og få direkte notifikation på din Facebook, når arrangementet starter.
 
 

Mens Danmark genåbner er coronasituationen stadig alvorlig ude i verden

I øjeblikket oplever Indien et af de værste udbrud af covid-19. Det kan mærkes hos blindeorganisationen AICB, der knokler for at afbøde konsekvenserne for de mest udsatte blinde og svagsynede, imens smitten samtidig spredes blandt kollegaer. Det understreger vigtigheden af at sikre de mest sårbare, når krisen rammer.
 
 
Billedet viser Handicaporganisationernes Hus, set udefra.
Formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen
 
 
 

DH i medierne

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ønsker at flere mennesker med handicap kommer i arbejde. Helt præcist 13.000 flere frem til 2025.
Det har Thorkild Olesen knyttet et par kommentarer til i artiklen.
 
 
 
Coronasituationen i Indien er meget alvorlig, og det går blandt andet ud over landets blinde og svagtseenede. I Globaltnyt har Thorkild Olesen kommenteret på situationen.
 
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU referat:
Læs her referat af FU-mødet 6. maj 2021
 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk eller telefon 41 40 71 59.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev