Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 24
 

DH efter skuffende aftale: Vi skal tilbage på sporet

Thorkild der holder tale. I jakken har han verdensmålsnålen.
Økonomiaftalen mellem KL og regeringen var en mavepuster og har fået stor kritik fra DH's side. (Billedet er ikke fra mødet.)
 
KL havde mandag inviteret DH, DH’s medlemsorganisationer og en række organisationer på socialområdet til informationsmøde om økonomiaftalen, der blev indgået mellem KL og regeringen i sidste uge.
 
Thorkild Olesen fik her anledning til at uddybe sin kritik af aftaleteksten. Han gav udtryk for, at DH fortsat ønsker dialog med KL og kommunerne om handicapområdet, men at DH selvfølgelig er nødt til at overveje, om det fortsat giver mening at opretholde initiativet med en retssikkerhedsalliance.
 
DH arbejder for, at handicapområdet prioriteres i den kommende finanslov, og at der afsættes midler til en reform af området, når resultaterne af evalueringen af det specialiserede socialområde foreligger.
 

DH Morsø skaber overblik over tilgængelighed

På Mors er det nu blevet nemmere at planlægge oplevelser og udflugter, hvad end du er kørestolsbruger, har et synshandicap eller har brug for handicapparkering. DH Morsø har nemlig udgivet en brochure, der giver overblik over tilgængeligheden ved attraktioner, spise- og overnatningssteder på Mors.
 
Brochuren kan findes her
 

Thorkild Olesen taler finanslov på Christiansborg

Thorkild Olesen og Kristian Hegaard(R) på gangen på Christiansborg
Kristian Hegaard har foruden sit retsordførerskab også for nyligt fået socialordførerposten for De Radikale.
 
I sidste uge mødtes Thorkild Olesen med SFs partiformand Pia Olsen Dyhr for at tale finanslov. SF har annonceret, at de vil investere 350 mio. i mennesker med handicap. Thorkild drøftede med Pia Olsen Dyhr, hvordan DH mener, at der på finansloven skal afsættes finansiering til en reform af handicapområdet. 
 
Og i tirsdags var det De Radikales Kristian Hegaard, som fik besøg af Thorkild Olesens. Det blev til en snak om handicapområdet, retssikkerhed og specialeplanlægning. Og om fælles frustrationer – men også bud på løsningerne.
 
Lidt flere ord om mødet med Kristian Hegaard kan læses her
 

Muligheder med ledsagerkortet

Tre frivillige, der selv har ledsagerkort, har lavet en hjememside med en oversigt over, hvor ledsagerkortet kan bruges rundt om i Danmark. Lige nu er antallet af steder oppe på 520, men siden vil løbende blive opdateret.
 
Siden kan findes her
 

Nye sundhedsklynger er et godt første skridt

Regeringen, KL og Danske Regioner tager det første skridt i mod et mere sammenhængende sundhedsvæsen med forslag om ‘sundhedsklynger’, som skal skabe bedre forløb for de borgere der har brug for indsatser på tværs af region, kommune og almen praksis. 
 
Læs mere om DHs syn på Sundhedsklyngerne og selve aftalen her
 
Thorkild Olesen bliver interviewet foran et kamera ude i Handicaporganisationernes Hus

DH i medierne

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen var en mavepuster. Efter at have sig sundet sig, skrev Thorkild Olesen et debatindlæg om hans syn på aftalen, og hvorfor den gjorde ham så vred.
Det blev bragt i Jyllands-Posten, og det kan læses her
 
Sammen med formanden for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, skrev har Thorkild Olesen skrevet om at gøre FN's Handicapkonvention til dansk lov. 
Det debatindlæg blev bragt I Kristeligt Dagblad, og det kan læses her
 
Efter at økonomiaftalen med KL og regerigen var landet, skulle Thorkild Olesen have været i Aalborg til KL's topmøde. Men han valgte at blive væk. 
Det gav han et interview omkring til mediet OPS-indsigt, og det kan læses her
 
Nu kommer sommeren, og det samme gør ønsket om at kommet på stranden - også for mennesker med handicap. Men desværre er det langt fra lige til. Næstformand Sif Holst var med i P4 Sjællands nyhedsudsendelse omkring problematikken.
Indslaget starter efter 25:00 og kan høres her
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU referat:
Læs her referat af FU-mødet 6. maj 2021
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev