Se dette nyhedsbrev i en browser
 Nyt fra DH uge 25
 
 

DH: Stor sejr, at sundhedstjek er med i ny aftale

Billedet viser en smilende ung kvinde, der sidder lænet op ad en mur med grafitti.
Med en ny aftale vil blandt andet borgere i botilbud få tilbudt et regelmæssigt sundhedstjek hos lægen. Modellen for sundhedstjek lancerede DH i 2014 og er siden, og med stor succes, blevet prøvekørt i flere kommuner.
 
80.000 borgere med svær psykisk sygdom samt beboere på botilbud har nu udsigt til at få et regelmæssigt sundhedstjek hos lægen. Det er besluttet i en ny overenskomst for de praktiserende læger. Det er et stort skridt mod mindre ulighed i sundhed. Det har DH sammen med DH's medlemsorganisationer kæmpet for i 8 år.
 
 

DH: Økonomien skal ikke styre hjælpen til borgeren

Billedet viser Thorkild Olesen, der sidder på sit kontor og ved sin bærbare og skriver.
Vi skal have rullet dele af udligningsreformen tilbage eller finde en anden løsning, så kommunerne får styrkede incitamenter til at vælge det tilbud, der bedst matcher borgerens behov. Det er opfordringen fra DH og 11 andre organisationer. 
 
I runde tal koster det en kommune 200.000 kr. i udligning at tilbyde en borger et botilbud uden for kommunen. Det viser en ny rapport fra Indenrigsministeriet. Med økonomiaftalen oveni vil kommunerne skele endnu mere til din adresse end til dit behov for hjælp, når den bestemmer hvor godt et tilbud du eller din familie skal have. Det skal vi have ændret!

 

Sæt gang i kommunal strategi for tillid og samarbejde

Har I også i jeres kommune brug for en strategi for tillid og samarbejde mellem kommune og borger? Så kan I nu på DH's hjemmeside få ideer til, hvordan I bygger en op, hvilke ting I skal være særligt opmærksomme på, og hvad formålet med en strategi er. 

Find idéerne til en kommunal strategi her på DH's hjemmeside
 

DH-folkemøde-debat rusker op i fordomme

Billedet viser flere af de deltagende 8.klasses elever og med fokus på en af drengene, som holder mikrofonen.
Hvorfor går du med stok, når du ikke er gammel? Kan man se på alle, om de har et handicap? DH-formand Thorkild Olesen og Silke Ena Svare, talsperson for Autisme Ungdom, var i krydsilden under den første af DH's folkemødedebatter forleden.
 
Torsdag den 17. juni gik DH live direkte fra Handicaporganisationernes Hus med tre spændende folkemødedebatter om fordomme, handicapkonvention og tillid mellem borger og kommune. Fik du ikke set dem, får du her mulighed for at se alle tre debatter:
 
 
 

Handicap er med i ny strategi for udviklingspolitik

Billedet viser en grafik for Danmarks nye udviklingspolitiske strategi
’Fælles om Verden, Danmarks Udviklingspolitiske Strategi’.
 
Udviklingsministeren har netop lanceret Danmarks nye udviklingspolitiske strategi. DH har arbejdet for, at strategien lever op til Verdensmålenes løfte om, at ingen skal lades i stikken i dansk udviklingssamarbejde og i de humanitære indsatser. Både løftet og mennesker med handicap er med i den nye strategi. Nu skal vi bare sikre, at der også handles på det.

Læs om den nye udviklingspolitiske strategi her hos um.dk
 

FME Konference 2021: Bliv klogere på ensomhed

Billedet viser forsiden på modensomhed.dk.
DH er med i Folkebevægelsen mod ensomhed, og ensomhed og handicap er et af DH's temaer til kommunalvalget.
 
Hvad har vi lært om ensomhed under COVID-19? Den 20. september slår Musholm dørene op for Folkebevægelsen mod Ensomheds årlige konference. Her kan du blive klogere og høre om årsager til ensomhed og få ideer til, hvad du selv kan gøre. 

Find programmet for konferencen og tilmeld dig her
 

DH i medierne

Det er på tide, at vores fleksjobsordning giver både arbejdsgiver og arbejdstager bedre mulighed for at skabe meningsfuld arbejdsmarkedstilknytning på fleksible kår. Det handler et indlæg om, DH-formand Thorkild Olesen har med i Altinget i dag. 
 
Altinget har bragt en artikel om aftalen om sundhedstjek. Her er Thorkild Olesen citeret. 
 
DH har sammen med blandt andre Dansk Erhverv, Bedre Psykiatri, Selveje Danmark samt flere MO’er haft et indlæg med i Jyllands-Posten om konsekvenserne af udligningsreformen.
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU referat:
Læs her referat af FU-mødet 6. maj 2021
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev