Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 33
 

DH og Danske Fysioterapeuter: Suspendér loftet over vederlagsfri fysioterapi

Billedet viser en tekst, hvor der står DH, og nedenfor står der Danske Handicaporganisationer
Under coronakrisen har mange mennesker med handicap måttet undvære deres træning og fysioterapi.
Sammen med bl.a Danske Fysioterapeuter forsøger DH at få suspenderet loftet over vederlagsfri fysioterapi i 2021. Behovet for træning er større end nogensinde, og det koster på færdigheder og helbred, hvis mennesker med alvorlige handicap ikke kan få nødvendig behandling. Debatindlægget er bag betalingsmur.
 
 

DH-afdelinger gør klar til kommunalvalg

Billedet viser en tekst, hvor der står
Handicapområdet er presset, og derfor er det oplagt at gøre kommunalpoltikere opmærksomme på områdets begrænsninger.
Mere end 40 DH-afdelinger deltog i denne uge i online workshops om DH’s kommunalvalgskampagne. Kommunalvalget er et oplagt tidspunkt at arbejde for at få handicapområdet på den politiske dagsorden i kommunerne. Og DH’s lokale afdelinger er klar til valgkamp.

Skal jeres afdeling også være en del af kampagnen, så kan I læse mere og bestille materialer her
 

Massiv efterspørgsel på borgerrådgivere

Billedet viser fem mennesker, som holder møde.
Regeringens støttepartier afsatte via sidste års finanslov en millionstor pulje til borgerrådgivere. Efterspørgslen har allerede nu overgået det afsatte beløb.
Flere kommuner har fået øjnene op for vigtigheden af borgerrådgivere. I alt har 45 kommuner søgt puljen til ansættelse af borgerrådgivere. Der er søgt for 87 millioner kroner, hvilket er tre gange højere end det afsatte beløb. Den store efterspørgsel viser et klart behov for flere borgerrådgivere, der kan være med til at styrke retssikkerheden i kommunerne.
 

Høringssvar: DH støtter ændring af straffeloven

Billedet viser en paragraf
Forslaget går ud på, at begrebet »handicap« indsættes i straffelovens § 266 b, stk. 1.
DH støtter ændringen straffeloven, som vil betyde bedre retsbeskyttelse af mennesker med handicap mod hadbeskeder, nedværdigende omtale mv. DH mener også, at reglerne skal være lettere at anvende i praksis for domstolene. 
 

Uddannelse til unge med handicap er en god investering

Billedet viser tre unge, glade mennesker
Et uddannelsesløft af bare 1% af unge med et psykisk eller kognitivt handicap vil generere en samfundsøkonomisk gevinst på mere end 1,2 mia.
En ny analyse fra Det Centrale Handicapråd (DCH) viser, at der er kæmpe økonomiske gevinster, når flere unge med psykiske handicap får en uddannelse. DH mener, at uddannelsessystemet skal gøres mere fleksibelt for unge med f.eks. angst, adhd eller hjerneskade, så de kan gennemføre en uddannelse.
 
 

Lokalpuljen 2021: 2. runde åbner mandag d. 23. august

DH kan i 2. runde bevillige ca. 1,3 millioner kroner til det lokale handicappolitiske arbejde. Puljen kan søges af alle lokale handicaporganisationer og -foreninger til kurser, temadage, møder med lokalpolitikere og andre aktiviteter, der skaber synlighed om handicap i befolkningen.

DH-afdelingerne kan desværre ikke søge puljen

På DH's hjemmeside finder I både ansøgningsskema og en skriftlig vejledning til at ansøge puljen. Husk at læse vejledningen grundigt igennem, så I er sikre på at få det hele med.

Du kan læse mere om DH's lokalpulje her

DH i medierne

Thorkild sidder foran sin computer.
DH-formand Thorkild Olesen udtaler sig kritisk til mediet NB Økonomi på baggrund af, at mange kommuner lægger op til besparelser på handicapområdet under årets budgetforhandlinger. Historien er bag betalingsmur.
 
 
 
Sammen med Danske Fysioterapeuter opfordrer DH til, at loftet for vederlagsfri fysioterapi bliver suspenderet i år. Den fælles opfordring kan læses i Jyllands-Posten. Historien er bag betalingsmur.
 
 
 
I anledning af Danmarks nye udviklingspolitiske strategi skriver Thorkild Olesen i Altinget, at der er behov for en handlingsplan, hvor målet er at få mindsket uligheden og sikret en systematisk inklusion på tværs af indsatser.
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU referat:
Læs her referat af FU-mødet 6. maj 2021
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev