Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 34
 

DH's formand deltager i konferencen 'Fremtidens Danmark'

Billedet viser DH's formand Thorkild Olesen, som står og taler i en mikrofon.
Til konferencen var én af Thorkilds pointer, at bedre velfærd kræver større tillid til borgere.
Statsminister Mette Frederiksen afholdt i denne uge en konference om fremtidens Danmark. Her drøftede en bred skare af aktører, hvilke store, komplekse problemer, der er brug for at løse de kommende 10 år - bl.a. inden for beskæftigelse, uddannelse og velfærd. Der blev f.eks. talt om, hvordan færre unge ender unden job og uddannelse, og hvordan vi får en velfærd, som skabes mellem mennesker. DH's formand Thorkild Olesen deltog. Han talte for en ny start på handicapområdet med mennesket i centrum.

Søg Lokalpuljen 2021: Sådan rekrutterer du flere frivillige

Billedet viser en gruppe mennesker, som er til kursus. De kigger alle sammen på kursusholderen, og flere har hånden oppe for at ville sige noget.
DH's lokalpulje svarer til ca. 1,3 millioner kroner, og der kan søges til aktiviteter, der har til formål at styrke det lokale handicappolitiske arbejde.
Savner I redskaber til at rekruttere flere frivillige til jeres lokale arbejde? Så kan I med støtte fra Lokalpuljen 2021 søge midler til kurset "Sådan rekrutterer du flere frivillige". Kurset består af fem seperate kurser, som lokale handicaporganisationer og -foreninger kan søge midler til.
 
OBS! Lokale DH-afdelinger kan ikke søge puljen
 
 

Kommunalvalg 2021: Thorkild på borgmestertur

Billedet viser tre mennesker, Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler, DH's formand Thorkild Olesen og DH's lokale formand i Høje-Taastrup Erna Christensen. De holder alle på et skilt, hvor der står
Som led i kommunalvalget arbejder DH for at få handicapområdet på dagsordenen.
Kommunalvalget nærmer sig, og derfor tager DH-formand Thorkild Olesen rundt på besøg hos nogle af landets borgmestre. Formålet er at tale om, hvordan mennesker med handicap får den rigtige hjælp første gang. Og hvordan vi sammen kan være med til at løse nogle af de store problemer. Første stop på borgmesterturen var hos Michael Ziegler – borgmester i Høje-Taastrup Kommune. Med på besøget var den lokale DH-formand i Høje-Taastrup, Erna Christensen.

Tredoblet udvikling: Flere med psykiske handicap får handicaptillæg

Billedet viser en gruppe studerende, som sidder og laver gruppearbejde på en skole.
Psykiske udfordringer kan være en barriere for at kunne tage en uddannelse.
 
Tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at flere studerende med psykiske udfordringer får handicaptillæg. Hvor knap 1800 studerende i 2010 modtog handicaptillæg til deres SU, var tallet i 2020 steget til 6945. Det skriver Kristeligt Dagblad. DH-formand Thorkild Olesen kalder udviklingen meget positiv, da økonomisk støtte til unge med handicap kan være afgørende for, at de kan gennemføre deres uddannelse. Artiklen er bag betalingsmur.
 
 
Du kan også læse om studerende Carla Amalie Fledelius på 24 år, der lider af skizotypi - en mild type af skizofreni. Uden handicaptillæg kunne hun ikke kunne tage sin uddannelse som tegnsprogs- og skrivetolk på Københavns Universitet. Historien er bag betalingsmur.
 
 

Ny DH-rapport: Friluftslivet skal gøres mere tilgængelig for alle

Billedet viser en kørestol, som sidder fast på en stand.
Det går fremad med at få sikret tilgængelige naturoplevelser - men der er lang vej endnu.
DH har foretaget en ny undersøgelse, der kortlægger de udfordringer, som mennesker med handicap møder i naturen. Rapporten viser, at flertallet af mennesker med handicap ønsker at være mere friluftsaktive. Dette udfordres dog af dårlige fysiske adgangsforhold og en manglende mulighed for ledsagelse i naturen.
 
 

Ulykkespatientforeningen: Ikke alle kan nyde den danske natur

Billedet viser to løbere i naturen.
Mere end hver tiende kommune svarer "nej" eller "ved ikke" til, om der findes handicaptoiletter i de ellers handicapvenlige naturområder.
I samme tråd som DH's nye friluftsundersøgelse har Ulykkespatientforeningen også udarbejdet en rapport om adgang i naturen. Rapportens konklusion er, at adgangen i naturen for mennesker med handicap bør prioriteres i landets kommuner. Og det ærger DH's næstformand Sif Holst, at kommunerne ikke prioriterer tilgængelighed for mennesker med handicap i naturen.

Ny global kampagne vil ændre forhold for mennesker med handicap

Billedet viser et lagkagediagram med, hvor 15 procent er fremhævet. Det er for at vise, at 15 procent af verdens befolkning lever med et handicap. På billedet står hashtagget med ordene
15 procent af klodens befolkning lever med et handicap. Det svarer til 1,2 milliarder mennesker.
Lige nu kører kampagnen #WeThe15 verden over sammen med de Paralympiske Lege. Kampagnen er en del af en større menneskerettighedsbevægelse, som har til formål at stoppe diskriminationen af mennesker med handicap. Kampagnens navn "WeThe15" henviser til, at hele 15 procent af verdens befolkning lever med et handicap. Foruden kampagnefilm og stærke beretninger på sociale medier har kampagnen oplyst vartegn og monumenter i hele verden - fra Koldinghus til Colosseum. Alt sammen for at sætte fokus på de barrierer, som mennesker med handicap oplever. 
 
 
 

Rettelse i historie om borgerrådgivere i 'Nyt fra DH' uge 33

Billedet viser fem mennesker i færd med et møde rundt om et skrivebord
En fejllæsning af tal betød, at vi videregav forkerte oplysninger i forbindelse med, hvor mange penge, der var blevet søgt om fra finanslovens puljesats.
I sidste uges nyhedsbrev berettede Altinget om, at 45 kommuner havde ansøgt finanslovspuljen til ansættelse af borgerrådgivere. Det ansøgte beløb på 87,3 millioner overskred ifølge Altinget finanslovens puljesats. Det er forkert. Puljens faktiske beløb er på 135 millioner kroner i perioden 2021-2024.
 

Online temadage: Genstart det frivillige engagement

Efter en lang nedlukning skal frivilligheden genstartes. På denne online temadag får du indblik i frivilligheden, som vi møder derude lige nu, og hvilke greb du kan skrue på for at skabe fornyet motivation lokalt. Temadagen veksler mellem korte oplæg, refleksion i grupper og god tid til spørgsmål om konkrete udfordringer.
 

DH i medierne

Thorkild sidder foran sin computer.
Der er flere og flere studerende med psykiske handicap, der modtager handicaptillæg. DH-formand Thorkild Olesen udtaler i Kristeligt Dagblad, at økonomisk støtte til unge med handicap kan være afgørende for, at de gennemfører deres uddannelse. Artiklen er bag betalingsmur.
 
 
Sammen med Socialpædagogerne opfordrer DH-formand Thorkild Olesen på Altinget til, at der findes penge til en reform af handicapområdet med en specialeplanlægning.
 
 
Altinget sætter fokus på tilgængeligheden til naturen på baggrund af to rapport om emnet af henholdsvis Ulykkespatientforeningen og DH. DH-næstformand Sif Holst udtaler sig til artiklen.
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev