Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 35
 

Handicapområdet med i regeringens finanslovsudspil

Billedet viser Christiansborg forfra i et frø perspektiv.
DH mener, at finanslovsudspillet har et godt udgangspunkt for handicapområdet, og nu må støttepartierne kæmpe for flere penge til en reform.
Regeringen præsenterede i mandags sit udspil til næste års finanslov. DH har arbejdet for, at man i finansloven skulle finde penge til en reform på handicapområdet med en specialeplanlægning. Og regeringen har lyttet og vil afsætte 45 mio. kr. årligt til formålet. Formand Thorkild Olesen kommenterede på aftalen ved at sige, at det er en god start. Men samtidig siger han, at det nu må være op til støttepartierne at sikre finansiering til en ambitiøs reform.
 
 

Sådan indstiller I kandidater til Handicaprådet

Billedet viser fem mennesker, som sidder i møde.
Efter kommunalvalget udpeges medlemmer af handicaprådene til en ny 4-årig periode.
Efterårets kommunalvalg nærmer sig. Det betyder, at DH-afdelingerne skal i gang med at indstille kandidater til de kommunale handicapråd. På DH's hjemmeside kan I finde en vejledning til, hvordan I indstiller kandidater til handicaprådene. Handicaprådet er et vigtigt forum for dialog. Rådet rådgiver byrådet i handicappolitiske spørgsmål, og det består af DH-repræsentanter og af repræsentanter udpeget af byrådet.
 

Tilmeld dig Velfærdens Årsdag 2021

Billedet viser en kvinde til højre, som har en mands hånd på sin skulder. Hun holder hans hånd. Til venstre står der Tilmeld dig Velfærdens Årsdag 2021
Hvis du ønsker at tilmelde en hjælper eller har en stor kørestol må du gerne tilføje det i tilmeldingens kommentarfelt.
Danske Handicaporganisationer, FOA og Dansk Erhverv inviterer til Velfærdens Årsdag 2021 i Børssalen d. 22. september 2021. Coronakrisen har ændret samarbejdet mellem det offentlige, civilsamfundet og det private på mange måder. Det skal vi lære af. Der er behov for et samlet svar fra brugere, medarbejdere og arbejdsgivere på, hvad der skal til for at styrke velfærdssamfundet, og hvordan vi sammen kan skabe nye løsninger til gavn for fremtidens velfærd.
 

DH med i forslag til ny civilsamfundsstrategi

Billedet viser et rum med en masse mennesker, som sidder til konference.

Civilsamfundsstrategien foreslår, at sociale udfordringer i Danmark fremover bl.a skal løses ved, at aktører med viden og kompetencer inddrages tidligt og herefter indgår i brede partnerskaber for at løse problemerne på nye og bedre måder.

Store samfundsudfordringer kan løses bedre i brede partnerskaber. Vi skal have gjort op med den udbredte ensomhed i Danmark. Det er nogle af overskrifterne i forslaget til en ny civilsamfundsstrategi, som DH har været med til at udvikle i en politisk nedsat arbejdsgruppe. Strategien blev tirsdag afleveret til socialministeren og Folketingets partier og skal herefter indgå i politiske forhandlinger.
 

DH høringssvar: Fravær for børn med handicap skal ikke føre standsning til udbetaling af børne- og ungeydelsen

Billedet viser et barn i skole, som sidder på sin plads og arbejder.
Børn med f.eks. skolevægring registreres som ulovligt fravær, og det mener DH, der skal ændres på.
Med lovforslaget udskydes revisionen af loven til folketingsåret 2022/2023. Loven gør det muligt at standse udbetaling af børne- og ungeydelsen, hvis et barn har mere end 15 pct. ulovligt fravær i skolen.
 

DH høringssvar: DH støtter forlængede forløb på erhvervsuddannelserne for elever med handicap

Billedet viser tre mennesker, som sidder og arbejder på en opgave.
Unge med handicap er markant bagud ift. at tage en uddannelse. Derfor ser DH positivt på forslaget til ændringen af erhvervsuddannelsesloven.
DH har længe arbejdet for mere fleksible forløb på erhvervsuddannelserne. Med loven gives mulighed for, at elever og lærlinge med handicap kan strække grundforløbets anden del med op til 50 pct.
 

Tilbud om 3. vaccinestik for mennesker med svært nedsat immunforsvar

Billedet viser en person, som er ved at få et vaccinestik.
Personer med svært nedsat immunforsvar har en øget risiko for et alvorligt og langvarigt forløb med COVID-19. Derfor tilbydes et 3. vaccinestik.
Sundhedsstyrelsen har meldt ud, hvilke grupper, der bør tilbydes revaccination med en 3. dosis COVID-19 vaccine. Det gælder primært personer med sygdomme og behandling, som medfører en nedsat effekt af vaccinen.
 

Lokalpuljen 2021: Søg penge til kurset ”Sådan bruger du sociale medier”

Synlighed, dialog med medlemmer og interessevaretagelse foregår i højere grad på sociale medier. På denne workshop får du inspiration til, hvordan du bliver bedre til at bruge dine egne sociale medier, og hvordan din lokale forening bliver bedre til at bruge sociale medier til at tale med medlemmerne og blive mere synlige. Der er indgået en særlig prisaftale om honorar på dette kursus. Når I indsender ansøgningen til dette kursus, så husk at udfylde budgetskema med både honorar for underviser samt andre udgifter, såsom lokaleleje, forplejning og transport til deltagerne.
 

DH i medierne

Thorkild sidder foran sin computer.
Der er flere og flere studerende med psykiske handicap, der modtager handicaptillæg. DH-formand Thorkild Olesen udtaler i Kristeligt Dagblad, at økonomisk støtte til unge med handicap kan være afgørende for, at de gennemfører deres uddannelse. Artiklen er bag betalingsmur.
 
 
Sammen med Socialpædagogerne opfordrer DH-formand Thorkild Olesen på Altinget til, at der findes penge til en reform af handicapområdet med en specialeplanlægning.
 
 
Altinget sætter fokus på tilgængeligheden til naturen på baggrund af to rapport om emnet af henholdsvis Ulykkespatientforeningen og DH. DH-næstformand Sif Holst udtaler sig til artiklen.
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev