Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 37
 
 

DH Halsnæs inviterer politikere på handicaptur

Billedet viser blandt andet borgmester Steffen Jensen, der i kørestol venter ved fortovskanten for at komme over vejen.
 - "jeg kommer aldrig over her i kørestol", sagde borgmester Steffen Jensen, inden han tog mod til sig og rullede ud på vejen, da der var pause i biltrafikken -. Det er billedteksten fra Sjællandske Mediers historie om politikerturen den 14. september.
 
Med blindestok og kørestol fik lokale Halsnæs-politikere tirsdag testet tilgængeligheden i Frederiksværk. DH-Halsnæs havde inviteret på tilgængelighedstur for at gøre politikerne opmærksomme på nogle af de udfordringer, borgere med handicap oplever dagligt.
 
 

DH-onlinemøde: Få sparring på lokale KV21-indsatser

Har I brug for gode ideer til at få sat fokus på handicap i jeres kommune? Så tilmeld jer DH's onlinemøde den 29. september kl 16.30-18. Her kan I få input fra DH’s fælles kommunalvalgsindsatser og kampagnen "Sammen gør vi handicap mindre" og få sparring på jeres idéer til lokale indsatser- og aktiviteter op til valget i november. 
 
 

KV21: DH samler lokale arrangementer på DH-side

Billedet viser DH-grafikken: `Sammen gør vi handicap mindre´.
DH's kampagne op til kommunalvalget er baseret på en fælles fortælling om at "SAMMEN GØR VI HANDICAP MINDRE".
 
Kommunalvalget er lige om hjørnet og vi skal have handicapområdet på dagsordenen. Mange bække små gør en stor å, så har I et lokalt handicap-arrangement i forbindelse med kommunalvalget, så vil DH gerne reklamere for det på DH´s hjemmeside.

 

Hvor finder jeg info om tilgængelighed til valg?

Valgsted-skilt med handicap-symbol og rød pil, der peger mod højre
Reglerne om valg er med til at sikre, at borgere med handicap også kan sætte et kryds til kommunalvalget.
 
Alle danskere skal have mulighed for at afgive deres stemme til kommunalvalget. Derfor har DH samlet information om de muligheder, der er, når dit lokale valgsted ikke er tilgængeligt for dig eller du har brug for hjælp til at stemme.

 

DH's medlemmer: Det har tiden med corona lært os

Billedet viser direktør for DH Katrine Mandrup Tang, der holder oplæg ved DH-workshoppen den 14. september. Ved bordene i lokalet i Handicaporganisationernes hus ses 14 personer fra DH's medlemsorganisationer.
Direktør for DH Katrine Mandrup Tang holdt oplæg ved DH's workshop i Handicaporganisationernes Hus den 14/9.
 
Hvad har halvandet år med Covid19 givet os af erfaringer? Det spørgsmål stillede DH’s medlemsorgansationer sig, da de tirsdag var samlet til workshop. Erfaringerne er mange. Især oplever organisationerne, at de er kommet tættere på medlemmerne og har fået et skarpere blik for kerneopgaven. Mange er også rigtig glade for, at ensomhed er blevet anerkendt som et samfundsproblem, som kræver tid og penge at løse. 
 

Hyr en spejder og støt børn med handicap i Ghana

Billedet viser en ung dreng med et udviklingshandicap i en kærlig omfavnelse med en pigespejder.  Billedet er taget i Ghana og begge de unge er ghanesere.
Få hjælp til haven eller huset og støt samtidig projektet ”Alle børn fortjener en ven”.         Foto: Sune Barker, LEV
 
Nu kan du igen være med til at hjælpe børn med udviklingshandicap i Ghana og samtidig få praktisk hjælp, deltage i en gåtur eller gøre et loppefund. Det er i spejderhjælpsugen fra lørdag den 18/9 til den 26/9. Her trækker spejdere hele landet over i arbejdstøjet for at tjene penge til et projekt i Ghana, som Spejderhjælpen, Lev og DH står bag.
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev