Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 38
 
 

DH-kampagne: Sammen gør vi handicap mindre

Billedet viser en lille pige, Paloma i parken sammen med sine forældre. De tre står omkring et træ. Paloma omfavner træet, mens moren sidder på hug ved siden af hende med hånden på Palomas hånd. Faren står ved siden af og kigger kærligt ned på de to.
Med den rigtige hjælp, sagsbehandlere med tid til at lytte og gode fællesskaber kan vi sammen gøre handicap mindre. Det er fokus for DH's nye kampagne frem mod kommunalvalget.
 
Vi er mere end 500.000 mennesker i DK, der lever med et synligt eller usynligt handicap. Vi gør alt for, at det skal begrænse os så lidt som muligt. Men stadig møder vi forhindringer, der gør vores handicap større, end det behøver være. Handicap kan også gøres mindre, hvis vi beslutter os for det. Det sætter DH fokus på med en ny kampagne op til kommunalvalget.

Læs her om DH's kampagne `SAMMEN GØR VI HANDICAP MINDRE´
 

DH Albertslund skriver åbent brev til politikerne

Billedet viser artiklen fra Albertslund Posten med overskriften `Spørgsmål til vores politikere´.
Børnehandicapområdet og tilgængelighed til offentlig transport er blandt de politiske emner, som DH Albertslund rejser debat om i den lokale avis, hvor dette billede er fra.
 
Handicap er blevet et aktuelt tema i valgkampen i Albertslund. Med en række spørgsmål starter DH Albertslund en dialog i den lokale avis, hvor de inviterer politikerne til at melde tilbage med partiernes synspunkter om at give borgere med handicap den rette støtte.
 

Velfærdens Årsdag 2021: Det har vi lært af coronakrisen

DH havde sammen med FOA og Dansk Erhverv inviteret til Velfærdens Årsdag 2021. Fra venstre ses ordstyrer, Tine Gøtzsche, Thorkild Olesen, formand for DH, Torben Hollman, formand for FOA og Sofus Rossing, formand for DOUS.
Beslutningstagere, centrale repræsentanter fra brugerorganisationer, civilsamfundet, fagbevægelsen og erhvervslivet var samlet onsdag til Velfærdens Årsdag 2021. Fra venstre ses ordstyrer, Tine Gøtzsche, Thorkild Olesen, formand for DH, Torben Hollman, formand for FOA og Sofus Rossing, formand for DOUS.
 
Hvad kan vi lære af det gode samarbejde, vi har haft under coronakrisen mellem det offentlige, civilsamfundet og det private? Det handlede Velfærdens Årsdag om onsdag, som DH sammen med FOA og Dansk Erhverv havde inviteret til. FOA, DUOS og DH var klare i spyttet om deres fælles bud: Vi skal fortsætte med at nedbryde siloer og med at tænke kreativt, når vi skal løse samfundsmæssige problemer.
 

Du kan stadig nå online-temadag om frivillighed

Efter den lange nedlukning af samfundet har frivilligheden brug for en kickstart. På online- temadagen forleden fik deltagerne indblik i frivilligheden, som vi møder den derude lige og hvilke greb, vi kan skrue på, for at skabe fornyet motivation lokalt. Gik du glip af dagen? Så kan du stadig nå at tilmelde dig online-temadagen den 30. september kl. 17-21. 
 
 

Lokalpuljen 2021: Deadline for 2. runde nærmer sig

Billedet viser DH-grafikken for Lokalpuljen 2021
Fredag den 1. oktober er sidste frist for at ansøge 2. runde af Lokalpuljen 2021.
 
Så er det ved at være sidste frist for at ansøge 2. runde af Lokalpuljen 2021. Deadline er den 1. oktober kl. 12. Med puljen kan lokale handicaporganisationer- og foreninger søge støtte til kurser, oplæg, temadage, møder med lokalpolitikere og andre aktiviteter, der skaber synlighed om handicap.

Læs om og ansøg Lokalpuljen 2021 her på DH's hjemmeside
 
Billedet viser et aftenbillede af Handicaporganisationernes Hus i profil.
Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup danner ramme om handicapbevægelsens daglige arbejde og repræsenterer medlemmer med både fysiske, psykiske og kognitive handicap.
 

DH i medierne

DH-formand Thorkild Olesen har været med i TV Midtvest for at tale om konsekvenserne af, at borgere nu får nedsat eller stoppet deres behandling via den vederlagsfri fysioterapi-ordning.
 
 
DH-formand Thorkild Olesen ser tilbage på Astrid Krags første to år som socialminister. Han peger på, at ministerens store eksamen bliver, om hun kan få skabt en ambitiøs specialeplanlægning med en reform af viden, visitation, og finansiering. Det skriver han om på Altinget.
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev