Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 39
 
 

DH sender live med transportministeren

Billedet viser et skærmbillede fra livestreamingen af Thorkild Olesens møde med transportministeren. Fra venstre ses pressekonsulent Michael Stewart Fogh, transportminister Benny Engelbrecht og DH-formand Thorkild Olesen. Alle tre ler på billedet.
I forbindelse med DH's kampagne `Sammen gør vi handicap mindre´ var transportministeren til morgen inviteret til en snak i Handicaporganisationernes Hus om tilgængelighed til kollektiv trafik. Fra venstre ses pressekonsulent Michael S. Fogh, Transportminister Benny Engelbrecht og DH-formand Thorkild Olesen.
 
Transportminister Benny Engelbrecht og DH-formand Thorkild Olesen gik i dag live på Facebook til en snak om, hvordan vi kan gøre vores handicap mindre i den offentlige trafik. Det blev til en god snak med mange relevante spørgsmål og input fra deltagerne på Facebook.
 
 
 

DH og 43 organisationer: Giv os en sundhedsreform nu

Billedet viser en lille pige i armene på sin mor.
Det danske sundhedsvæsen er langt hen ad vejen godt. Men der er stadig udfordringer på en række områder. Mennesker med handicap og kroniske sygdomme falder alt for ofte mellem flere stole.
 
DH har sammen med 43 andre organisationer sendt en klar opfordring til sundhedsminister Magnus Heunicke: Vi har brug for at komme i gang med at løse udfordringerne med manglende sammenhæng, kvalitet og ulighed i adgangen til sundhedsydelser.
 
 
 

Nye VIVE-tal: Færre med handicap i job 2020

Billedet viser en DH-grafik med en ung kvinde, der arbejder på et lager og med teksten: `Nye tal: færre med handicap i job´
Forskellen i beskæftigelse blandt mennesker med et større handicap og mennesker uden et handicap er for første gang i mange år blevet større i 2020,. Det viser en ny rapport fra VIVE.
 
Ifølge nye VIVE-tal er antallet af mennesker med handicap i job faldet fra 2019 til 2020. Nye COWI-tal viser samtidig, at det vil give 13,9 milliarder kroner til statskassen, hvis 6.800 flere med handicap kommer i job. De tal bør også tages med, når arbejdsmarkedets parter, KL og regeringen netop nu drøfter, hvordan vi løser problemet med manglen på arbejdskraft.
 
 
 

DH-høring: Bliv klogere på teknologi, læring og inklusion

Hvordan kan de digitale løsninger bruges i inklusionsarbejdet fremover og også gavne folkeskoleelever med særlige behov? Det spørgsmål sætter DH og næstformand for Børne- og Undervisningsudvalget Sten Knuth fokus på den 14. oktober på Christiansborg.

 
 
Billedet viser et aftenbillede af Handicaporganisationernes Hus i profil.
Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup danner ramme om handicapbevægelsens daglige arbejde og repræsenterer medlemmer med både fysiske, psykiske og kognitive handicap.
 

DH i medierne

Ifølge ny VIVE-rapport er beskæftigelsen faldet for borgere med handicap. Avisen Danmark har bragt DH-formand Thorkild Olesen's kommentarer til de nye tal.

 
Avisen Danmark har også bragt DH's kronik med en opfordring til politikerne - her op til kommunalvalget - om at være med til at gøre handicap mindre.
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev