Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 41
 

DK mangler arbejdskraft - ansæt os med handicap

Billedet viser en DH-grafik med teksten:
Selv om vi har gigt, autisme, sidder i kørestol eller ikke kan se, kan vi godt have et arbejde. DH forsøger at fange arbejdspladsernes opmærksomhed med en ny kampagne på LinkedIn.
 
Mens arbejdsgiverne skriger på ledige hænder, står mange med handicap uden job. Det paradoks sætter DH fokus på med en ny kampagne på LinkedIn. Her kan du over den næste uge møde nogle af de mange med et handicap, der står klar til at tage et job.
 
 
 

KV21: DH Frederikshavn skaber flertal for borgerrådgiver

På vælgermødet sidste uge lykkedes DH Frederikshavn med at få skabt en debat om borgerrådgiverens vigtige rolle som brobygger mellem borger og kommune. Men det lykkedes også at få et flertal på tværs af partierne for at få ansat en i kommunen.
 

DH Gentofte har en metode til at sikre flere en stemme

Billedet viser et valg-vejviser-skilt.
DH Gentofte er op til KV21 i tæt dialog med kommunen om god tilgængelighed til valgsteder og valghandling.
 
Det er vigtigt for DH-Gentofte, at valget den 16. november afvikles så smidigt som muligt for alle. Derfor tager Handicaprådet forud for valget en grundig snak med den kommunalt valgansvarlige. Det giver rådet et godt overblik over, hvilke valgsteder, der er tilgængelige, og hvilke handicapkompenserende faciliteter, der er på det enkelte valgsted. På mødet drøfter man så, hvordan man bedst og sikrest informerer og instruerer de tilforordnede på valgstederne i de regler, der gælder for adgang til valghandlingen for mennesker med særlige behov og mennesker med funktionsnedsættelser. Efter valget gøres der status i rådet, og håbet er naturligvis, at der kan ses en forbedring i forhold til forrige valg.
 

DH gennemgår regeringens lovkatalog

Regeringen har samtidig med åbningen af Folketinget løftet sløret for det kommende års folketingsarbejde. Regeringen lægger i lovprogrammet blandt andet op til, at folk med hastigt fremskridende sygdomme såsom ALS, skal have hurtigere og mere fleksibel hjælp.  
 
 

DH og SUMH deltager i karrieremesse

DH har sammen med SUMH været på karrieremesse i København, Odense og Århus for at introducere studerende, nyuddannede og virksomheder til de handicapkompenserende ordninger. Det var i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering.  
 
Billedet viser DH-formand Thorkild Olesen.
Thorkild Olesen er formand for Danske Handicaporganisationer.
 

DH i medierne

Regeringen har lige nu et stort fokus på de 45.000 unge, der er uden job og uddannelse. Men indtil nu har der ikke været nok fokus på at målrette hjælpen efter, at mange af disse unge har ADHD, autisme eller andre fysiske eller psykiske handicap, skriver DH og SUMH i et indlæg, bragt i Information. 
 
 
NYT FRA DH HOLDER EFTERÅRSFERIE I UGE 42
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev