Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 43
 

VIVE-tal: Handicap og dårlig livskvalitet hænger sammen

Billedet viser to mænd i samtale omkring en pc, hvor den ene sidder foran pc-skærmen og den anden står til venstre for og kigger med på skærmen.
Ifølge en ny VIVE-rapport er flere med handicap kommet i arbejde og under uddannelse de sidste 10 år. Men mange oplever stadig barrierer i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet og har lavere livskvalitet end resten af befolkningen.
 
Nye VIVE-tal viser, at danskere med fysiske og psykiske handicap stadig har en markant dårligere livskvalitet end danskere uden handicap. Mange oplever, at de har mindre kontrol over deres liv, de har flere smerter, sover dårligere, er mere ensomme og oplever mere forskelsbehandling end andre. De nye tal bør få politikerne til at gentænke handicapområdet og fokusere mere på, hvad den enkelte har brug for, fremfor hvad et system kan tilbyde.   
 
 
 

Skal du med på efterårskursus for DH-afdelingerne?

Deltag på en hyggelig kursusdag og få inspiration til arbejdet i din DH-afdeling. Kurserne finder sted i slutningen af november i hhv. Aalborg, Middelfart og Høje-Taastrup. Temaerne er brugerinddragelse i byggeprocesser og politisk indflydelse i en ny valgperiode. Deadline for tilmelding er 8. november.

Læs mere og tilmeld dig på DH’s hjemmeside
 

DH høring: IT i skolen skal kunne bruges af alle

Billedet viser politikerne i paneldebatten, fra venstre: Jens Henrik Thulesen Dahl, Charlotte Mølbæk, Mette Thiesen, Marlene Ambo-Rasmussen, Jakob Sølvhøj.
DH's høring den 14. okt afsluttede med en livlig paneldebat om teknologiens rolle for læring og inklusion i fremtiden. Fra venstre ses Jens Henrik Thulesen Dahl, Charlotte Mølbæk, Mette Thiesen, Marlene Ambo-Rasmussen og Jakob Sølvhøj.
 
Teknologi kan skabe lige muligheder og bidrage til inklusion i skolen. Det kræver bare, at den er tilgængelig for alle. Det var oplægsholdere, politikere og deltagere enige om, da DH holdt høring om teknologi, læring og inklusion. Muskelsvindfonden fortalte om deres robotprojekt, hvor skolerobotter har fungeret som øjne, ører og stemme for 21 børn og unge med muskelsvind, der mange dage ikke kan komme afsted i skole på grund af deres handicap. Med robotten kan børnene alligevel være med i undervisningen.
 
 

Ny folder giver svar på tilgængelighed til KV21

På DH's hjemmeside finder du indenrigsministeriets nye folder om tilgængelighed til kommunal- og regionalvalget den 16/10.
 
Hvad gør du, når dit lokale valgsted er utilgængeligt for dig, og du i stedet er nødt til at brevstemme? Eller når du har brug for hjælpemidler? I en ny folder fra indenrigsministeriet kan du finde svar på en række spørgsmål om tilgængelighed til valget den 16. november. 
 
 
 
Billedet viser DH-næstkvinde Sif Holst.
Næstforkvinde for DH, Sif Holst er netop trådt ind i Institut for Menneskerettigheder som nyt bestyrelsesmedlem.
 

DH i medierne

Altinget har bragt DH's formand Thorkild Olesens kronik omkring bekæmpelse af ensomhed under coronanedlukningerne og den vigtige rolle, handicaporganisationerne har spillet for deres medlemmer i perioden.
Læs Thorkilg Olesens kommentarer i Altinget her

Kristeligt Dagblad har bragt Thorkild Olesens kommentarer til historien med de ny tal fra VIVE, der blandt andet viser, at mennesker med handicap ikke har fået højere livskvalitet.   
 
Thorkild Olesen har medvirket i P4 Radioavisen om problemerne med uudannet personale på botilbuddene.

TV 2 Øst har sat fokus på, at en ung dreng i kørestol ikke kan komme med skolebussen ligesom sine skolekammerater. DH's næstforperson Sif Holst har medvirket i to indslag.

Sif Holst foreslår, at vi gør som flere steder i udlandet og på Fyn og indfører elektriske ramper, så mennesker i fx kørestol selv kan stige på og af bussen. 
Læs Sif Holst's kommentarer til historien her i TV 2 Øst

Ifølge næstforkvinden handler det om at give alle de samme muligheder. Men det kræver handling og et fælles pres fra politisk side.
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev