Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 47

Nye tal: Sæt fokus på fleksjobledigheden

Billedet viser en medarbejder i kørestol, som taler med en person. Medarbejderen i kørestol kigger op på vedkommende. Vedkommende står ude til venstre i billedet med ryggen til kameraet
Fleksjobledigheden i Danmark varierer fra 0 til 27,8 pct. Med så store forskelle fra kommune til kommune kræver området meget mere opmærksomhed end hidtil.
Mange borgere med handicap arbejder gennem et fleksjob. Men der er meget stor forskel på, hvor mange der i fleksjobordningen, som ikke er i arbejde på tværs af kommunerne. Nye tal viser, at landsgennemsnittet er 14,5 pct. mod en ”almindelig" ledighed på 3,5 pct.
 
 

Socialreserven: Handicapområdet får en hjælpende hånd

Billedet viser Christiansborg forfra
Dette års socialreserve stiller skarpt på handicapområdet. Retssikkerhedsinitiativerne i socialreserven handler bl.a. om projekter, der skal forbedre dialog og tillid mellem borgere og myndigheder.
Et politisk bredt flertal har indgået en aftale om udmøntning af socialreserven. Der afsættes blandt andet 112 millioner til at styrke retssikkerheden på handicapområdet. Der er også afsat 24,3 millioner til en national ensomhedsstrategi, som DH vil blive involveret i.
 

Vær med til at markere FN’s Internationale handicapdag

Billedet viser en rund grafik, hvor der i en bue og gennem et blåt bånd står
Den 3. december er dagen, hvor personer med handicap og deres pårørende skal mærke støtten ekstra tydeligt. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil være med til at markere den internationale handicapdag.
 

Høring på Christiansborg: Flere mennesker med handicap skal have en plads på arbejdsmarkedet

Billedet viser en høring i gang på Christiansborg. Billedet er taget nede bagerst i lokalet, som høringen foregår i. Her kan man se publikum på højre og venstre side af billedet, og i midten ses paneldeltagerne. Bag dem er en projekter, hvor der på et slide står
I 2019 besluttede den daværende regering sig for en målsætning om, at 13.000 flere med svære handicap skal i arbejde frem mod 2025. Den nuværende regering har valgt at holde fast i målsætningen og har sat knap 130 millioner kroner over fire år af til indsatsen.
Der var bred enighed på høringen om handicap og job, da DH, Videnscenter om Handicap og idrætsordfører Stén Knuth (V) var værter på Christiansborg. Flere med handicap skal i job, men kerneudfordringerne er mange. Fx hindrer fordomme, manglende viden i jobcentre og særligt troen på at kunne få et job mange med handicap i at få et job.
 
På høringen fortalte Mads Skøt, der er hørehæmmet, om, hvor svært det er at komme i job, når man har et handicap.
 

DH i medierne

Thorkild sidder og arbejder på sin computer
Fredag landede en bred politisk aftale om udmøntningen af den såkaldte socialreserve, hvor der blandt andet var afsat penge til retssikkerhed på handicapområdet. I den forbindelse har DH-formand Thorkild Olesen udtalt sig til Altinget og P1 Orientering.
 
 
 
DH har trukket nyt tal på fleksjobledigheden i landets kommuner. TV2 Nord bragte onsdag et indslag på baggrund af tallene.
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev