Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 48
 

I morgen er det FN's handicapdag: Er du klar?

Billedet viser et skærmudsnit fra teaseren med DH-formand Thorkild Olesen, der pudser sablen, omgivet af balloner og pomponer i DH's mediestudie.
DH-formand Thorkild Olesen har pudset sablen og er helt klar til i morgen. Klik på billedet og få en lille teaser på, hvordan DH har tænkt sig at sprede budskabet om #SammenGørViHandicapMindre på FN's Internationale Handicapdag. 
 
Vær med til at markere den internationale handicapdag fredag den 3. december. I år er temaet: Sammen gør vi handicap mindre. Du kan for eksempel lave en hilsen med budskabet om, at du også gerne vil være med til at gøre handicap mindre. Du kan downloade vores skilt, printe det ud og herefter tage et billede af dig med skiltet. Brug gerne hashtagget #stærkeresammen i dit opslag.
 
 

DH-Viborg: Vi med handicap skal i fokus i morgen

Billedet viser et skærmudsnit af debatindlægget i Viborg Stifts Folkeblad med et billede af lokalformanden Thorben Koed Thomsen og med overskriften for nyheden
Handicap - kommer det os ved? Ja, det gør det, og derfor skal vi markere handicapdagen i morgen ved at sætte mennesker med handicap og deres familier i fokus. Det er opfordringen fra DH Viborg-formanden Thorben Koed Thomsen.  
 
Formand for DH Viborg Thorben Koed Thomsen ser mange gode grunde til at markere FN's handicapdag. Danmark har stadig et langt stykke at gå, før vi kan sige, at mennesker med funktionsnedsættelser er fuldt integreret i samfundet, skriver han blandt andet i et debatindlæg, bragt i Viborg Stifts Folkeblad den 30/11. 

Læs lokalformandens debatindlæg i Viborg Stifts Folkeblad her
 

DH: Kom til ministerbesøg og international julehygge

Billedet viser et skærmudsnit fra videoen
Maja Friis Jensen fra SUMH er en af de mange engagerede ildsjæle, du kan møde i seks nye #StærkereSammeniVerden film fra DH. Klik på billedet for at høre/se traileren til de seks film.
 
I seks små film fortæller 12 ildsjæle om, hvor meget det giver dem og deres foreninger at lave internationalt udviklingssamarbejde. De er del af DH's nye #StærkereSammeniVerden-kampagne. Er du også interesseret i udviklingssamarbejdet? Så kom forbi den 9. december, hvor DH både inviterer på ministerbesøg fra udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og efterfølgende julehygge med gløgg og æbleskiver i Handicaporganisationernes Hus. 

Læs om arrangementet den 9. december her på handicap.dk
 
 

DH om VIVE-tal: Gør vejen til støtte kortere og bedre

Billedet viser to personer i snak på et kontor.
Hver fjerde borger med handicap oplever sig ikke tilstrækkeligt udredt og kun lidt mere end hver anden er tilfreds med sagsbehandlingen. De nye tal fra VIVE bekræfter DH's egne tal fra 2020. 
 
Nye VIVE-tal bekræfter det, vi allerede ved: Det er svært at få den rigtige hjælp første gang - og jo større et handicap, du har, jo større er risikoen for, at du ikke får det, du har brug for. Vejen til støtte skal gøres kortere og bedre. Det gør vi ved at starte handicapområdet forfra.
 
 

Guide: Sådan sikrer I handling på valgkampens ord

Valget er slut, stemmerne er talt op og Danmark har fået 98 nye byråd. Nu gælder det om at sikre handling på valgkampens mange ord og få etableret et godt samarbejde med det nyvalgte byråd. Find hjælp til, hvordan I gør det i DH's `Guide til efter kommunalvalget´.

Find guiden her på DH's hjemmeside
 

Lokalpuljen: Projektperiode for 2019 og 2020 forlænges

Billedet viser fire personer, der holder møde ved et bord.
Lokalpulje-projektperioderne for 2019 og 2020 er forlænget til og med den 30. juni 2020.
 
Covid-19 har igen gjort det vanskeligt at afvikle de bevilligede midler fra lokalpuljen 2019 og 2020. Derfor har Socialstyrelsen på opfordring af DH forlænget projektperioden til og med den 30. juni 2022. Begge projektperioder stod ellers til at udløbe den 30/11-2021.  
 
 

Høringssvar: Lovforslag skal sikre tilgængelighedskrav

Lovforslaget om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester er et stort fremskridt. Derfor ærgrer det DH, at erhvervsministeriet ikke er mere ambitiøs i forhold til at sikre tilgængelighed for mennesker med handicap, når det skal implementeres i dansk lovgivning.

Læs høringssvaret her på handicap.dk
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev