Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 49
 
 

I 2022 har 78 kommuner en borgerrådgiver

Billedet viser Bjarke, der står med et DH-skilt, hvor på der står
Med penge fra sidste års finansaftale vil 78 kommuner fra 2022 have en borgerrådgiver. Det er stort.
 
78 kommuner vil i 2022 have en borgerrådgiver ansat - efter tildelte midler fra sidste års finanslovsaftale. Det er væsentligt flere end de 42 kommuner, der havde en borgerrådgiver forud for aftalen og et vigtigt skridt mod en styrket retssikkerhed for borgere med handicap.

Læs om tildelingen af midler til borgerrådgivning her på DH’s hjemmeside
 

Handicapdagen blev markeret og fejret landet over

Billedet viser et skærmprint fra videoen med Thorkild Olesens takketale. På billedet står formanden med et stort skilt med teksten:
"Nøj, jeg mærkede fællesskabet i handicapsagen i fredags! Tak til alle jer, der var med til at markere og fejre handicapdagen med os - både på internettet og i verden udenfor skærmene". Klik på billedet og se/hør DH-formandens takketale.
 
Sammen gør vi handicap mindre var budskabet på årets internationale handicapdag 3. december. Handicapdagen blev markeret landet over, hvor lokale ildsjæle modtog handicappriser for at gøre en særlig indsats for mennesker med handicap. Socialministerens handicappris blev også uddelt og gik til Klapjob for deres indsats med at få mennesker med udviklingshandicap i arbejde. Desuden blev dagen markeret af politikere, organisationer og blandt befolkningen på de sociale medier. 
 

DH Odense har i år uddelt tre handicappriser

Billedet viser blandt andet de tre modtagere af årets handicappris i Odense og formand for DH Odense, Birthe Malling.
I år har formanden for DH Odense Birthe Malling (th i billedet) overrakt hele tre handicapriser til ildsjæle i kommunen.
 
Hele tre glade modtagere blev hædret, da DH Odense uddelte af årets handicappriser. Det er vigtigt at anerkende de ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel for mennesker med handicap, og priserne er med til at sætte fokus på handicapområdet.

Læs om de tre handicappriser her på Odense Kommunes hjemmeside
 

DH ser Finanslov 2022 som en start

Billedet viserThorkild Olesen, der sidder og skriver på sin pc.
Handicapområdet er for første gang i mange år med i finanslovsaftalen. DH har samlet de vigtigste handicapaftryk i et notat.
 
Partierne bag Finanslov 2022 har afsat 100 mio. kroner årligt til handicapområdet. Pengene skal bruges til at følge op på regeringens evaluering af det specialiserede socialområde. DH kalder det en start. Men hvis vi for alvor skal starte handicapområdet forfra, skal politikerne i de kommende forhandlinger have visitation og finansiering centralt for øje.
 
 
 

Job-uge skal få flere til at ansætte os med handicap

Billedet viser Antoniett Vebel Pharao fra SUMH, der udtaler
Antoniett Vebel Pharao (SUMH) er positivt overrasket efter Topmødet hos Rema1000 i Horsens, hvor hun har været i dialog med virksomheder og jobcentre, om at få flere ledige med handicap i job. Klip på billedet for at se mere fra topmødet.
 
Denne uge er der rundt i landet arrangeret møder mellem virksomheder og borgere med handicap. Det er nemlig job-uge, og i år har regeringen fokus på at få virksomheder til at ansætte de mange ledige med handicap, der står klar til at tage et job. DH-repræsentanter i de regionale arbejdsmarkedsråd er med til at arrangere møderne.
 
 

Høringssvar: Sådan får vi flere med handicap i job

For at få flere med handicap i job, skal vi også sætte fokus på uddannelse, sundhed og karriereveje for kvinder med handicap. Det er DH's opfordring til FN's Handicapkomité.  

 

DH i Medierne

Mens virksomheder skriger på ledige hænder, står 49.000 med handicap klar til at tage et job. Det forsøger DH at sætte fokus på. Flere medier har bragt historien.

Altinget har skrevet en historie på baggrund af nye DH-beregninger, der viser, at 49.000 ledige med handicap står klar til at tage et job inden for 14 dage. Thorkild Olesen opfordrer virksomhederne til at ansætte nogle af de mange ledige, der står klar til at tage et job.
Læs formandens udtalelser her hos Altinget

Også Avisen Danmark har lavet en historie på baggrund af de nye beregninger.
Læs formandens kommentarer her i Avisen Danmark

Finansloven var en start. Der skal meget mere til, hvis vi med handicap og vores familier skal mærke en forbedring. Altinget har bragt formandens kommentarer til Finanslov 2022.
Læs historien her hos Altinget

Thorkild Olesen har udtalt sig til Altinget på baggrund af et nyt lovforslag, der vil gøre det dyrere for kommunen at tilbyde borgere botilbud uden for kommunen.
Læs Thorkild Olesens kommentarer til lovforslaget her hos Altinget
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
Lovforslaget om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester er et stort fremskridt. Derfor ærgrer det DH, at erhvervsministeriet ikke er mere ambitiøs i forhold til at sikre tilgængelighed for mennesker med handicap, når det skal implementeres i dansk lovgivning.

Læs høringssvaret her på handicap.dk
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev