Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 50
 
 
 

27 organisationer: Vi skal passe på vores pårørende

Billedet viser en mor, der løfter sit barn op mod træerne i parken.
DH og 26 organisationer anbefaler pårørendedage i samme stil som med barns sygedag. Det kan fx være til planlagte konsultationer, møder med myndigheder eller i akutte situationer, hvor ens pårørende har brug for hjælp, støtte og omsorg. 
 
Ifølge KMD-tal fra 2018 er 22 procent af alle erhvervsaktive og studerende også aktive pårørende. Tallene viser også, at flere end hver tredje pårørende må bruge af deres feriedage, og at hver fjerde må sygemelde sig. Vi skal have en god lovgivning, der hjælper forældre, søskende og børn med at passe på deres pårørende. DH har derfor sammen med 26 organisationer sendt anbefalinger til Folketinget omkring ny lov om pårørende.
 

Lokalpuljen: Projektperiode for 2019 og 2020 forlænges

Billedet viser fem personer, der sidder omkring et bord og snakker.
Lokalpulje-projektperioderne for 2019 og 2020 er forlænget til og med den 30. juni 2020.
 
Covid-19 har igen gjort det vanskeligt at afvikle de bevilligede midler fra lokalpuljen 2019 og 2020. Derfor har Socialstyrelsen på opfordring af DH forlænget projektperioden til og med den 30. juni 2022. Begge projektperioder stod ellers til at udløbe den 30/11-21.

Læs om lokalpuljen her på handicap.dk
 

Find guider til Zoom og Teams på handicap.dk

Billedet viser en bærbær med med et online-møde på skærmen.
Hvordan er det nu, jeg deler min skærm med de andre eller laver en afstemning i Zoom? Klik på billedet for at komme til DH-siden, hvor du finder en række af guider og gode råd til at holde online-møder i Zoom eller Teams.
 
Med Omikron og de stigende smittetal er vi mange, der har haft brug for at få opfrisket det med at afholde møder online. Har du det også sådan? Så kan du på DH's hjemmeside finde en række guider og gode råd til at forberede og afholde online-møder i Zooms og Teams.
 
 
 
 

Ny EU-handicapstrategi skal arbejde for lige muligheder

Billedet viser DH næstforkvinde Sif Holst, der sidder ved et mødebord og snakker og gestikulerer.
DH's næstforkvinde mener, vi kan bruge EU-arbejdet til at påvirke de kampe, vi ellers sidder med på handicapområdet. Sif Holst deltog den 1. december i en online-debat om EU's nye handicapstrategi.
 
EU's nye handicapstrategi skal kunne mere end bare være et stykke papir med pæne ord. Den skal sikre, at vi på EU-plan arbejder aktivt for bedre rettigheder for alle EU-borgere med handicap. Det var en af DH-næstforkvinde Sif Holsts pointer ved online-debatten: "En union med lige muligheder" forleden. Debatten var arrangeret af DH og Nyt Europa.
 
 
Nyt fra DH holder juleferie og ønsker alle god jul og godt nytår.
 

DH i Medierne

Også denne uge har flere medier bragt DH's nye beregninger for ledige med handicap. Både de tall, der viser, at 49.000 med handicap er uden job. Men også de tal, der viser, at ledigheden blandt fleksjobbere er høj og varierer meget fra kommune til kommune. 
 
BT har på baggrund af Avisen Danmarks tidligere artikel bragt historien om de 49.000, der står klar til at tage et job inden for 14 dage.
Læs artiklen med DH-formand Thorkild Olesens kommentarer her i BT
 
TV 2 Østjylland har brugt DH's nye fleksjobtal og sat fokus på den høje fleksjobledighed i de østjyske kommuner med hhv 17,9 procent i Aarhus og 16,3 procent i Skanderborg.
 
Også TV Midtvest har brugt de nye fleksjob-tal og sat fokus på, hvor meget ledigheden svinger fra kommune til kommune - fra 7,3 procent i Viborg til 16,5 procent i Silkeborg.
Find artiklen og se indslaget  her hos TV midtvest
 
Torsdag morgen bragte P4 Fyn flere indslag omkring ledigheden blandt fleksjobberne i det fynske kommune.
Du kan høre interviewet med DH-formand Thorkild Olesen her

Thorkild og Danske Patienter har et fælles debatindlæg i altinget om udfordringerne ved, at borgere, der er visiteret til vederlagsfri fys ikke kan få dette. 
 
I 2022 vil 78 kommuner have en borgerrådgiver, hvilket er 36 flere end i 2020.
Læs artiklen her hos NB Kommune
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 
Her kan du læse referat fra DH's repræsentantskabsmøde 2021
 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev