Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 2
 

DH til Dronningen: Tak for at nævne os med handicap

Billedet viser DH-formand Thorkild Olesen i portrætformat.
DH har sendt et takkebrev til Dronningen i anledning af Hendes Majestæts omtale af mennesker med handicap i nytårstalen.
 
I sin 50. nytårstale satte Hendes Majestæt Dronningen fokus på den udfordring, det er at leve dagligt med et handicap og på den mangel på respekt og forståelse, mange danskere med handicap møder fra deres omverden. DH's formand Thorkild Olesen er både glad og rørt over omtalen og takker i et brev Dronningen: "Det betyder så meget for os". 
 
 

Byd kommunens nye udvalg velkommen i arbejdstøjet

I 2022 skal DH’s lokale afdelinger holde politikerne fast på deres løfter fra valgkampen og give dem inspiration til handling. Byd det nye udvalg velkommen i arbejdstøjet og beskriv jeres forventninger til dem først i det nye år. Fx kunne I som lokalafdeling opfordre det nye beskæftigelsesudvalg til at sætte sig mål om at få flere med handicap i job.

Find her brevskabeloner til social-, beskæftigelses-, samt teknik- og miljøudvalget
 

Guide: Bliv klogere på alle funktionerne i Zoom

Billedet viser en bærbær med med et online-møde på skærmen.
Bliv klogere på alle funktionerne i Zoom med DH's guider og gode råd. Klik på billedet for at komme til siden med guiderne.
 
Kan du huske, hvordan du laver afstemninger i Zoom? Eller er du også stadig lidt rusten i de mange funktioner i Zoom? Så er der gode råd at hente på DH's hjemmeside. Her kan du både finde guider til afstemninger samt til alle de andre funktioner i Zoom. 
 
Guiden til afstemninger finder du her på handicap.dk

Her på handicap.dk finder du alle 9 guider til Zoom

Er du mere til videoguider, kan du også finde 6 tekstede og tegnsprogstolkede videoer.
 
 

Gør opmærksom på det ulovlige træk i kontanthjælpen

Mange borgere med nedsat arbejdsevne har fået nedsat deres kontanthjælp, selv om de egentlig er fritaget fra kravet om 225 timers arbejde om året. Det er ulovligt. Selv om både styrelse og minister har skrevet flere breve til kommunerne, har kun få kommuner gjort noget for at rette op på det. Styrelsen skønner, at 3.000 borgere har fået for lidt udbetalt. Meget tyder dog på, at tallet er meget større. DH har skrevet til alle lokalafdelinger og bedt dem om at tage sagen op med deres kommune.

Se notat her fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
 
 

DH: Det skal være sikkert og trygt at benytte flextrafik

Billedet viser en chauffør i profil, der kører bus.
DH har på baggrund af de seneste historier om trætte og ukoncentrerede flex-trafik chauffører og utrygge brugere, opfordret trafikselskaberne til at tage hånd om den uholdbare situation, hvor nogle chauffører arbejder 18 timer i stræk.
 
Anette Madsen fortalte i sidste uge til Politiken, hvordan en tur med Flextrafik i foråret 2021 nær endte katastrofalt. Chaufføren, hun kørte med, faldt nemlig i søvn to gange på motorvejen. Anettes historie om trætte og ukoncentrerede chauffører samt dårlige arbejdshold for chaufførerne er desværre ikke enestående. DH har derfor taget kontakt til sine repræsentanter i de forskellige trafikselskaber og spurgt, hvad de vil gøre for at sikre brugerne af Flextrafik en tryg og sikker kørsel.
 
 

DH i Medierne

Der er i dag alt for lidt data og forskning på handicapområdet. Derfor har DH foreslået, at man opretter en forskningsdatabank på handicapområdet. Bedre data og mere viden vil eksempelvis kunne styrke indsatsen med at få flere mennesker med handicap i job. Forslaget er blevet omtalt i flere medier.
Læs om DH's forslag til en ny national database her hos Altinget
 
Find også historien om en ny database her hos TV2 Østjylland

Siden 2016 er tusindvis af kontanthjælpsmodtagere med nedsat arbejdsevne blevet trukket ulovligt i deres kontanthjælp. DH og Rådet for Socialt Udsatte opfordrer i et debatindlæg til, at kommunerne genoptager alle sagerne.
Læs Rådet for Socialt Udsatte og DH's debatindlæg her hos Altinget 
 
DH-formand Thorkild Olesen siger til Kristeligt Dagblad, at når vi som samfund er inkluderende og mangfoldig, så giver vi flere mennesker med eksempelvis adhd, sclerose eller nedsat hørelse mulighed for at forfølge deres drømme ligesom alle andre. Det er i anledning af, at en døv skuespiller har vundet Vild Med Dans i England. 
Her i Kristeligt Dagblad finder du formandens kommentarer til Vild Med Dans-historien
 
Thorkild Olesen er blevet interviewet til Radioavisen i anledning af Dronningens nytårstale.
Hør formandens kommentarer til nytårsomtalen her i P4 Radioavisen
 
DH-formanden er blevet interviewet til en historie om de mange unge på kontanthjælp og diskussionen om ydelseskommissionens anbefalinger til et nyt system. 
Find historien om unge på kontanthjælp her hos Avisen Danmark
 
Flere aviser har bragt Thorkild Olesens kommentarer til historien om utrygge flextrafik-brugere og trætte og ukoncentrerede chauffører, der har arbejdsdage på op til 18 i stræk.
BT her kan du læse formandens kommentarer til flextrafik-historien
 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev