Se dette nyhedsbrev i en browser
 
Nyt fra DH uge 3
 

DH: Udbred sundhedstjek til landets bosteder

Billedet viser kvinder, der sidder med sin pc.
Dødeligheden for unge under 30 år med et udviklingshandicap er 10 gange højere end for unge uden, viser tal i en ny rapport. 
 
Mennesker med udviklingshandicap lever 20 år kortere end den gennemsnitslige dansker. Det viser nye nedslående tal fra Statens Institut for Folkesundhed og Syddansk Universitet. DH opfordrer læger, kommuner og botilbud til hurtigst muligt at få udbredt det regelmæssige sundhedstjek, som borgere på bosteder har fået ret til per 1. januar 2022. Sundhedstjek er er vigtigt redskab i kampen mod overdødelighed og ulighed i sundhed.

Efter KV21: DH Rudersdal inviterer til kaffemøder

Billedet viser fem personer, der sidder i møde, snakker og gestikulerer med hænderne. Billedet er taget i Handicaporganisationernes Hus.
For at sikre handling på valgkampens mange ord og få etableret et godt samarbejde med det nyvalgte byråd, inviterer DH Rudersdal alle valgte partier til et uformelt kaffemøde. 
 
DH Rudersdal vil gerne samarbejde med alle partier i kommunalbestyrelsen. De gentager derfor succesen fra for fire år siden og inviterer alle nyvalgte til et uformelt kaffemøde. Det skriver lokalformand Per Kæseler i et debatindlæg:"Vi ved, hvor skoen trykker, og vi vil meget gerne dele vores viden og være med til at kvalificere beslutningerne".  

Læs lokalformandens debatindlæg her i Sjællandske Medier 
 

SIND og DH: Det er tid for en ambitiøs psykiatriplan

Billedet viser Charlotte, der leger med sit barn på en en legeplads.
En bedre og tidligere indsats over for børn og unge og en øget kapacitet og kvalitet i behandlingspsykiatrien er blandt anbefalingerne til en ny plan for psykiatrien, der skal styrke indsatsen over for mennesker med psykiske lidelser. 
 
Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen har præsenteret 37 anbefalinger til en ny 10 års plan for psykiatrien. Oplægget skal danne baggrund for kommende politiske forhandlinger og vækker glæde hos både SIND og DH: "Nu håber vi, at regeringen og Folketingets partier lytter til fagfolkene og hurtigst muligt kommer i gang med at føre en ambitiøs plan ud i livet. Børn og voksne med psykisk lidelser bliver alt for ofte mødt af et system, hvor hjælpen ikke kommer i tide".
 
 

DH savner krav til tilgængelighed i EU-transportlovgivning

DH har flere forslag til, hvordan man i revisionen af det transeuropæiske transportnet (TEN-T) kan sikre bedre tilgængelighed til transport for mennesker med handicap.

Find DH's høringssvar her på handicap.dk
 

DH i Medierne

DHs fortsætter sin kampagne for at få flere med handicap i job her i 2022 og har lige nu et særligt fokus på fleksjobbere. Flere medier har bragt historien, baseret på cases fra DH. 
 
Hos TVLorry har de bragt historien om Tina Højager, der efter 8 år har fået job på en arbejdsplads, hvor de har valgt at se Tinas muligheder frem for hendes begrænsninger.
 
TV2 Øst har lavet et indslag om fleksjobber Kennt Webersen, der får afslag på afslag trods sin mangeårige erfaring med IT og sin brede søgning efter job.
 
I et debatindlæg i Avisen Danmark opfordrer DH's formand Thorkild Olesen de nye byråd til at have som nytårsforsæt at få flere med handicap i job.
 
I Østerbroliv har formanden kommenteret Københavns borgmesters forslag om nye sociale klausuler i kommunen, der skal få flere virksomheder til at ansætte ledige med handicap.
 
Altinget har denne uge bragt to historier med DH's nye beregninger for ledige med handicap, der viser, at 49.000 med handicap er uden job.
Find den ene omtale af DH's tal her i Altinget
 
De mange ledige er et paradox, når så mange arbejdsgivere skriger på flere hænder, mener Professor T. Bredgaard og efterlyser bedre samarbejde mellem jobcentre og arbejdsgivere. 
 
Thorkild Olesen har udtalt sig til TV2 Østjyllands historie om Britt Guldborg, der skal vente op til et år, før Guldborgsund Kommune går i gang med hendes ansøgning om handicapbil.
 
Må man spille handicappet, som Sarah Juel Werner gør i ’Doggystyle’? Det har Politiken sat fokus på, og Thorkild Olesen har udtalt sig til sagen.
 
Thorkild Olesen har været i P4 Morgen og fortælle om 12 kommuners succes med at være med i Rambøll-projektet `Én familie én indgang´.
Hør formandens kommentarer her i P4 Morgen (ca. 129 minutter inde i udsendelsen)
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev