Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 5
 

Sociale klausuler skal få flere med handicap i job i København

Billedet viser en kvinder der arbejder i et køkken og som er ved at hælde lasagne fra et fad over i en skål
Hvis virksomheder fremover vil indgå kontrakt med Københavns kommune, skal de forpligte sig til at ansætte flere mennesker med handicap. Det har borgerrepræsentationen i Københavns Kommune stillet forslag om. 
 
Københavns Borgerrepræsentation behandler i dag et forslag, der forpligter virksomheder til at ansætte ledige med handicap. Det betyder, at kommunen fremover vil indføre sociale klausuler over for de virksomheder, kommunen køber ydelser af. Et flertal bakker op om forslaget. I forvejen stiller kommunen krav om, at virksomhederne skal ansætte lærlinge. DH er positiv over for forslaget og mener, at andre kommuner bør gå samme vej.  
 
 

Ny pjece giver god inspiration til de lokale handicapråd

Billedet viser forsiden af pjecen med teksten: `Handicapråd - den gode praksis´ på en baggrund af en skov med efterårstræer, der soler sig i skæret fra eftermiddagssolen.
I en ny pjece kan du finde inspiration til, hvordan handicaprådet bidrager positivt til kommunale initiativer og beslutninger, der vedrører borgere med handicap.
 
DH har sammen med KL udarbejdet pjecen 'Handicapråd - Den gode praksis'. Pjecen giver inspiration og vejledning til de kommunale handicapråd, og den sætter fokus på blandt andet rådets formål, sammensætning, samarbejde, konkrete opgaver samt de formelle rammer omkring rådet. Pjecen er en revidering af en tidligere udgave fra 2018.
 

DH: Godt at Movia nu også indfører solsikkesnoren

Billedet viser en kvinde, der der står i Københavns Lufthavn med solsikkesnoren om halsen.
Signe Daugaard har nedsat hørelse og var en af de første til at afprøve solsikkesnoren, da Københavns Lufthavn indførte den i 2020. Klik på billedet og find DR's historie om Signes gode oplevelser med nøglesnoren.
 
Movia følger op på succesen med solsikkesnoren og indfører den nu også i deres busser, lokaltog og flextrafik. DH håber det er første skridt på vejen til at få ordningen udbredt til den kollektive transport hele landet over. Med nøglesnoren om halsen kan rejsende med usynlige handicap lettere signalere, at de har brug for ekstra assistance på turen. 

 

DH er tilfreds med skærpede krav til sagsbehandlingen

Det er godt nyt for retssikkerheden, at kommuner fremover skal lave en handleplan for, hvordan de vil følge op på klagesager på socialområdet. Men initiativet kan ikke stå alene.

Find DH’s høringssvar her på handicap.dk  
 

DH i Medierne

DH's formand Thorkild Olesen har udtalt sig i flere medier om et nyt forslag fra Københavns Kommune om sociale klausuler, der skal forpligte virksomheder til at ansætte flere mennesker med handicap.

Formanden er også blevet interviewet til P4 Københavns regionale nyheder om sagen.
Hør formandens kommentarer her i P4 København

Altinget har også bragt historien med formandens kommentarer.
 
Thorkild Olesen har også bidraget med kommentarer til historien hos DR.dk.
Læs DH-formandens kommentarer her hos DR.dk

Thorkild Olesen er blevet interviewet i P4 Nordjylland til historien om 23-årige Kasper, der sidste uge blev filmet og latterliggjort i et tog på grund af sit Tourette-handicap. 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
  
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev