Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 6
 

Sif Holst er gæstetaler på globalt topmøde i New York

Billedet viser en gruppe af mennesker, der demonstrerer for mennesker med handicaps rettigheder i Ghana.
DH-næstforkvinde Sif Holst er i New York denne uge forud for sit kandidatur til FN's Handicapkomite i juni og er blandt andet gæstetaler ved næste uges globale handicaptopmøde. 
 
Vi skal tænke mennesker med handicap med fra start, når vi internationalt arbejder for fx bedre uddannelse og sundhed. Det er Sif Holst's budskab når hun næste uge går på talerstolen ved handicaptopmødet Global Disability Summit i New York. Her kan de mange internationale aktører også melde konkrete forpligtigelser ind og således hver især forpligte sig til at forbedre forhold for mennesker med handicap globalt, så ingen bliver ladt i stikken.

Du kan læse mere om DH’s forpligtigelser her på handicap.dk
 

DH: Kontanthjælp skal ikke være langtidsparkering

Billedet viser en kvinder der sidder lænet op af en mur med grafitti.
Borgere skal ikke parkeres på kontanthjælp, men have tilbud og støtte til at komme videre i fx fleksjob eller på førtidspension.
 
Regeringen forhandler i disse uger om en reform af kontanthjælpssystemet. DH foreslår sammen med Rådet for Socialt Udsatte, at borgere på kontanthjælp får ret til at få deres situation vurderet årligt og afklaret efter 1 1/2 år. Mennesker med handicap skal ikke langtidsparkeres, men have en mulighed til at komme videre. 
 

Søg DH’s puljer til DH-afdelingens arbejde

Billedet viser en gruppe af mennesker, der sidder og kigger samme vej og klapper i hænderne.
Driftspuljen og aktivitetspuljen understøtter DH-afdelingernes lokale arbejde.
 
DH afsætter hvert år midler til to puljer, som DH-afdelingerne kan søge. Driftspuljen har ansøgningsfrist 28/2, og puljen er til DH-afdelingens løbende driftsudgifter. Aktivitetspuljen er målrettet initiativer på tværs af DH-afdelinger, og puljen kan søges løbende. Alle ansøgninger behandles af en bevillingsgruppe med 5 repræsentanter fra DH-afdelingerne.

Find retningslinjer og ansøgningsskema til DH’s to puljer på hjemmesiden
 

Sif Holst besøger FN og landemissioner i New York

Billedet viser Sif Holst sammen med FN-ambassadøren Martin Bille Hermann, vice-ambassadør Marie-Louise Wegter og øvrige medarbejdere på den danske FN-mission i New York.
DH's næstforkvinde ses her med den danske FN-ambassadør Martin Bille Hermann, vice-ambassadør Marie-Louise Wegter og øvrige medarbejdere på den danske FN-mission i New York. 
 
Besøget i New York har givet Sif Holst mange gode input til hendes arbejde som FN-kandidat. DH's næstforkvinde har haft møder med en række landes FN-missioner, FN-organisationer og International Disability Alliance og udvekslet gode ideer og erfaringer til arbejdet med at sikre bedre rettigheder for mennesker med handicap på verdensplan.
 
 

DH om Barnets Lov: Viden om handicap er vigtig

Billedet viser deltagere ved mødet i praktikerpanelet og i baggrunden ses en storskærm med online-deltagere.
Øget viden om handicap sikrer flere børn med handicap medinddragelse. DH deltog den 7/2 i praktikerpanel om Barnets Lov.
 
Hvordan sikrer vi bedre børneinddragelse for børn, der fx ikke har et sprog? DH deltog sidste uge i et praktikerpanel om den kommende Barnets Lov og gav input til, hvordan vi bedst inddrager børn med handicap. Socialrådgiverforeningen og socialministeret var værter og med i panelet sad embedsfolk, interesseorganisationer og socialrådgivere.
 
NYT FRA DH HOLDER VINTERFERIE I UGE 7
 

DH i Medierne

DH's næstforkvinde Sif Holst og næstformand Thorkild Olesen har et fælles indlæg i Altinget om det kommende globale  handicaptopmøde i New York i næste uge.
Læs det fælles indlæg her hos Altinget
 
Thorkild Olesen har udtalt sig til TV2 Øst's flextrafik-historie om kørestolsbrugere og borgere, der fortæller om trusler, manglende styr på sikkerheden og ildelugtende flexbiler.
Find formandens kommentarer her i TV2 Øst
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev