Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 11
 

Regeringens sundhedsudspil har positive takter

Billedet viser to kvinder, der snakker sammen. Kvinderne befinder sig på en af etagerne i Handicaporganisationernes Hus.
Regeringen fremlagde i tirsdags deres bud på en ny sundhedsreform. Og i udspillet var der flere gode tiltag, der kan være med til at højne kvaliteten i den hjælp og de indsatser, som mennesker med handicap og kroniske syge i fremtiden vil få.
 
 

Få indflydelse på det kommunale budget

Til efteråret vedtager byrådet et budget for det kommende år. Så allerede nu er det en god ide at orientere sig i tidsplanen for kommunens budgetproces og lægge en plan for, hvordan DH-afdelingen vil arbejde på en god dialog med politikerne.
 
 

Tjek tilgængeligheden med SUMH's nye matrix-guide

Billedet viser et coverbillede fra filmen
I tre kampagnefilm fra SUMH fortæller unge med handicap, hvad tilgængelighed betyder for dem. For Kristian er det at kunne være en del af festen på årets Roskilde Festival. Tryk på billedet for at høre og se ham fortælle.
 
Kristian Sørensen er 28 år og kørestolsbruger. For ham ville koncerterne på Roskilde bare være endnu federe, hvis hans venner kunne få lov til at komme med ham op på festivalens handicap-podie. Med en ny kampagne sætter SUMH fokus på, hvordan foreninger m.fl. med små-justeringer kan få endnu flere med i fællesskabet – både fysisk og virtuelt. Kampagnen er lavet i samarbejde med DUF og støttet af DH.
 
 

DH: Sådan kan du hjælpe ukrainere med handicap

Hvad kan vi gøre for at hjælpe ukrainere med handicap? Det spørgsmål får mange af DH's medlemsorganisationer i øjeblikket. På DH's hjemmeside kan du finde en samlet oversigt over medlemsorganisationernes initiativer i forhold til at hjælpe ukrainere med handicap, der enten flygter eller fortsat er i Ukraine. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål her, kan du henvende dig til medlemsorganisationen.
 
 

DH i medierne

Altinget har bragt et debatindlæg fra DH og 15 andre organisationer, hvor der bliver rejst en kritik af regeringens forslag om at bruge noget af udviklingsbistanden på at finansiere modtagelsen af ukrainske flygtninge i Danmark. 
Find det fælles indlæg i Altinget her
 
Sammen med Claus Hjortdal fra Skolelederforeningen har DH skrevet et indlæg om inklusion. Det er bragt i Avisen Danmark.
 
TV2 Lorry har brugt DH's beskæftigelsestal i deres historie om Katrine Niman Abildgaard, som trods et høre-handicap har fået drømmejobbet som laborant hos Novo Nordisk.
Læs historien hos TV2 Lorry her
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev