Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 12
 

DH: Ny Rigsrevision-rapport bør være et wakeup-call

Billedet viser DH-formand Thorkild Olesen, der bliver interviewet af TV Avisen i atriet i Handicaporganisationernes Hus.
DH-formand Thorkild Olesen er blevet interviewet af en række medier i forbindelse med Rigsrevisionens nye rapport. Her er det TV Avisen, der sætter op til interview i atriet i Handicaporganisationernes Hus.
 
Kommunernes forvaltning af handicapområdet får hård kritik i en ny rapport fra Rigsrevisionen. Og det samme får Socialministeriets tilsyn med området. Rapporten bør være det endelige wakeup-call for politikerne og startskuddet til at tænke handicapområdet helt forfra. 

 

DH: Der er for stor ulighed i screening for kræft

Nye tal viser, at kvinder med handicap deltager langt mindre i screeninger for brystkræft. Det har store konsekvenser, når kræft bliver opdaget for sent. DH, Kræftens Bekæmpelse og DCH opfordrer sundhedsministeren til at undersøge årsager og barrierer.
 
 

DH: Brug vores handicap-viden i hjælpen til ukrainerne

Billedet viser Thorkild Olesen holde tale.
Krig rammer mennesker med handicap ekstra hårdt. Nødhjælpen skal derfor også nå ukrainerne, der har autisme, sidder i kørestol, er blevet døve eller blinde, skriver DH-formand Thorkild Olesen i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad. 
 
Flere end 2.700.000 ukrainere har et handicap. Dem skal vi også have blik for i de danske humanitære indsatser. Og vi i handicapbevægelsen står klar med den nødvendige viden og sparring. Det skriver DH's formand i et brev til danske nødhjælpsorganisationer.
 

DH i medierne

Mandag offentliggjorde Rigsrevisionen en rapport, hvor der rettes en hård kritik af kommunernes forvaltning af handicapområdet samt Socialministeriets tilsyn med området. Flere medier har bragt DH-formand Thorkild Olesens kommentarer til historien.
 
Rapporten overrasker ikke Thorkild Olesen: Den understøtter bare den viden, vi allerede har, siger han. Politiken har bragt historien med formandens kommentarer.
 
TV Avisen bragte historien i deres morgenudgave onsdag. 
 
Sundhedsmonitor har bragt DH-formanden og formanden for Danske Regioners fælles indlæg og bekymring for, at forhandlinger om handicapområdet ender med status quo. 
  
Dansk nødhjælp skal være tilgængelig for alle og også for dem med handicap. Det skriver formanden i et debatindlæg, bragt af Kristeligt Dagblad.
 
En ny rapport viser, at færre kvinder med handikap eller psykisk sygdom bliver screenet for brystkræft. Politiken har bragt historien med DH-formandens kommentarer.
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev