Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 14
 

Lokalpuljen for 2022 er nu åben for ansøgninger

Billedet et billede af tre personer i dialog med hinanden og med en Lokalpulje 2022 tekst.
Lokale handicaporganisationer- og foreninger kan nu ansøge Lokalpuljen for 2022.
 
DH har i år cirka 5 millioner kroner at bevilge til det lokale handicappolitiske arbejde. Puljen kan søges af alle lokale handicaporganisationer- og foreninger til kurser, temadage, møder med lokalpolitikere og andre aktiviteter, der skaber synlighed om handicap i befolkningen.

Som noget nyt udbydes der i år et ekstra kursus indenfor "Rekruttering og fastholdelse af frivillige", "Få politisk indflydelse lokalt" og "Sådan bruger du sociale medier".

På DH's hjemmeside finder I både ansøgningsskema og en skriftlig vejledning til at ansøge puljen. Husk at læse vejledningen grundigt igennem, så I er sikre på at få det hele med.

DH-afdelingerne kan ikke søge puljen.

Læs om og ansøg Lokalpuljen 2022 her på DH's hjemmeside
 

DH Greve: Gajol-æsker til byråd er et hit

Billedet viser en person, der står med et banner med teksten: VI gør handicap mindre.
DH har forskelligt materiale, som DH-afdelingerne kan bestille, fx skilte, fakta-ark, roll up og Gajol-æsker.
 
DH Greve har med stor succes uddelt Gajol-æsker til byrådspolitikerne ved et byrådsmøde. På bagsiden af æskerne var DH Greves tre politiske fokuspunkter noteret. Politikerne delte flittigt billeder af Gajol-æskerne på Facebook. Samtidig havde DH Greve opsat en DH-roll up i byrådssalen, hvor politikerne tog selfies, og pludselig nåede opmærksomheden langt ud via Facebook.

Bestil materialer her på DH’s hjemmeside
 

Nu kan Lærke også gå til håndbold

Lærke på 23 år har altid drømt om at spille håndbold. Men Lærke har Downs Syndrom og i Tårnby Kommune var der ingen idrætstilbud for borgere med handicap. Det fik Lærkes far til at tage sagen i egen hånd og lave en aftale med både den lokale curling-, fodbold- og håndboldklub.
 
 

Sif Holst er ny formand i Videnscenter om handicap

Billedet viser Sif Holst og  Tine Teilmann.
DH-næstformand Sif Holst ser frem til at støtte Videnscenter om Handicaps praksisfokuserede arbejde og vidensdeling. Her ses den nye formand sammen med centrets nye næstformand Tine Teilmann. 
 
DH's næstformand Sif Holst er ny formand for Videnscenter om handicap. Sif Holst glæder sig til arbejdet med at være med til at finde løsninger på unfair og unødvendige barrierer for mennesker med handicap i forhold til fx tilgængelighed og inklusion.
 
 
NYT FRA DH HOLDER PÅSKEFERIE I UGE 15
 

DH i medierne

Information har bragt et interview med DH's formand Thorkild Olesen om inklusion. Her kommenterer formanden både på den nye store inklusionsrappor og bruger tal fra DH's egen undersøgelse.
 
Jobcentre, virksomheder og ergoterapeuter bør samarbejde tværfagligt for at sikre det rette match mellem arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft og den enkeltes udfordringer og styrker. Det skriver formanden for ergoterapeuterne og DH-formanden i et debatindlæg, bragt af Altinget. 
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev