Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 17
 

DH på høring om inklusion: Styrk viden om handicap

Billedet viser Thorkild Olesen på talerstolen på høringen i Folketinget.
Klik på billedet for at høre/se DH-formand Thorkild Olesen tale på gårsdagens høring om inklusion i grundskolen (ca. 2:15).
 
Hvad skal der til, så vi ikke står med de samme inklusionsproblemer om 10 år? Det var i fokus, da DH-formand Thorkild Olesen gik på talerstolen ved en høring om inklusion i går. Første skridt er, at lærere og pædagoger får den nødvendige viden om handicap. Det vil sikre, at flere børn får den rette støtte og hjælp i tide. Det var formandens råd til politikerne.
 
 

Lokalpuljen 2022: Få fokus på handicap lokalt

Billedet viser flere personer, der sidder i møde.
Er I en lokal handicapforening- eller organisation kan I nu ansøge Lokalpuljen 2022 om penge til lokale aktiviteter.
 
Har I også en drøm om at få skabt mere synlighed om handicap? Så kan I nu ansøge Lokalpuljen 2022 om penge til aktiviteter, der styrker det lokale handicappolitiske arbejde. Det kan fx være kurser, temadage, møder med lokalpolitikere og andre aktiviteter, der skaber synlighed om handicap i befolkningen.

Læs mere og ansøg lokalpuljen her
 

Uddannelse for alle er nu mere realistisk i Rwanda

Billedet rwandiske skolebørn i et klasseværelse.
DH afslutter i dag et meget vellykket projekt, som har sikret adskillige rwandiske børn med handicap skolegang. 
 
Målet om uddannelse for alle er et mål, flere i Rwanda i dag tør tro på. Med projektet Education for All har den rwandiske handicabevægelse nemlig gjort det muligt for seks modelskoler foreløbigt at inkludere 365 elever med handicap. Projektet afsluttes nu efter seks år og har været et samarbejde mellem DH, Spejderhjælpen og den rwandiske handicapparaply NUDOR. Næste mål er at udbrede de gode erfaringer til resten af Rwanda.

 

DH i medierne

Avisen Danmark har talt med to danske læger med handicap, der kæmper for at få et job i sundhedsvæsenet. DH-formand Thorkild Olesen udtaler, at vi skal blive bedre til at se potentialet i mennesker med handicap på arbejdsmarkedet – også inden for sundhedsvæsenet.
Læs formandens kommentarer her i Avisen Danmark

James med cerebral parese fra Irland rejser rundt og anmelder tilgængeligheden i tog og busser i Storbritannien. DH-formand Thorkild Olesen udtaler sig til TV 2 omkring tilgængeligheden i den kollektive transport i Danmark. 

DH og BUPL har skrevet et fælles debatindlæg om pædagogernes vigtige rolle i forhold til at skabe god inklusion. Det er bragt i Skolemonitor. 
Læs indlægget her i Skolemonitor

DR’s P4 Syd bragte mandag flere indslag om, at man i Danmark ikke ved, hvor mange af de ukrainske flygtninge, der har et handicap. DH-formand Thorkild var med i timenyhederne og med live om emnet.
Hør formandens udtale sig her i DR P4

NB Social har interviewet DH-formand Thorkild Olesen på baggrund af, at kommunerne overskrider deres budgetter på handicapområdet. 
Læs formandens kommentarer her i NB Social
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev