Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyt fra DH uge 20
 

Skuffende ambitioner i nyt handicapudspil fra regeringen

Billedet viser viser en mor, der leger med sit barn på legepladsen.
 
Det er positivt, at regeringen lægger op til en specialeplan. Men der er brug for en reform af visitation og økonomi, hvis borgerne skal mærke en effekt.
 
Regeringen har offentliggjort sit udspil til forbedringer på handicapområdet på baggrund af en toårig evaluering af området. Regeringen vil blandt andet have en specialeplan på det specialiserede socialområdet. Det er positivt, men en specialeplan vil få en lille effekt, hvis ikke der bliver set på visitation og økonomi, der understøtter den. Mennesker med handicap kan i dag få eksperters faglige vurdering af, hvad de har brug for. Men kommunerne vælger alt for ofte ikke at lytte til fagligheden, fordi de vægter økonomien tungest. Det scenarie vil desværre fortsætte, fordi kommunerne med regeringens udspil fortsat ikke vil være forpligtet til at følge de faglige anbefalinger.
 
 

Lokalpuljen 2022: Deadline for at søge er 30. maj

Billedet viser en DH-grafik over Lokalpuljen 2022.
Lokalpuljen er en pulje, som DH er udpeget som ansvarlig for at udmønte og administrere. Puljen skal anvendes lokalt.
 
Så er det ved at være sidste frist for at ansøge Lokalpuljen 2022. Deadline er mandag den 30. maj kl. 12. Med puljen kan lokale handicaporganisationer og -foreninger søge støtte til kurser, oplæg, temadage, møder med lokalpolitikere og andre aktiviteter, der skaber synlighed om handicap.

Læs om og ansøg Lokalpuljen 2022 her på DH's hjemmeside
 

DH har 23 forslag til at styrke retssikkerheden

DH og DH’s medlemsorganisationer har gennem en lang årrække oplevet et stigende pres på retssikkerheden på socialområdet. Nu lancerer DH 23 konkrete forslag, der blandt andet har fokus på at styrke sagsbehandlingen og visitationen. Men også i forhold til kommuner, der udfordrer retssikkerheden, er der forslag om at styrke tilsynet og ankesystemet.

Find de 23 forslag her på handicap.dk
 

DSB's Rejsepas er også for dig med handicap

Til sommer kan du igen rejse gratis rundt i Danmark i 8 dage med DSB's Rejsepas. Har du et handicapkort eller ledsagekort kan du købe et Rejsepas til Barn (12-15 år). Har du en ledsager med, kan din ledsager også købe et Rejsepas til Barn. 
 
Du kan købe Rejsepasset fra den 1. juni 2022 kl. 10 på rejsepas.nu.  
 
Har du ikke selv adgang til at købe billetten online, kan du få hjælp til køb af passet hos Salg & Service på Københavns Hovedbanegård samt på stationerne i Odense og i Aarhus.

Du kan læse om rejsepasset her hos DSB
 

DH i medierne

Flere medier har dækket regeringens udspil til forbedringer på handicapområdet på baggrund af evaluering af området. DH-formand Thorkild har udtrykt skuffelse over ambitionsniveauet i udspillet hos en række medier.
 
Politikens afdækning af evalueringen af området. 
 
Sundhedsmonitors afdækning af evalueringen af området. 
 
DH er gået sammen med flere andre organisationer om at råbe politikerne op for at få ændret nogle dårlige økonomiske incitamenter udligningsreformen. Historien er bragt af Altinget med DH-formand Thorkild Olesens kommentarer.
Her i Altinget kan du læse formandens kommentarer
 
Kristeligt Dagblad har bragt DH's debatindlæg med 15 andre organisationer om udligningsreformen.
Læs debatindlægget her i Kristeligt Dagblad
 
NB Social har bragt en historie om DH og Dansk Arbejdergiverforenings 8 konkrete forslag til at få flere med handicap i job. 
 
 
Nyt fra DH holder ferie i uge 21
 
Kort nyt fra sekretariatet
 
 
Kontakt til Brugerservice:
Henvendelse til Brugerservice kan ske via telefon eller kontaktformularen. Bestillinger via webmodul giver hurtigere sagsbehandlingstid.
Læs mere om kontakt til Brugerservice her på handicap.dk
 
 
Her kan du læse det sidste FU-referat: 
 

Har du brug for hjælp til lokalsiden, kan du kontakte:
Inga Bredgaard (DH Esbjerg) på mail: inbr@youmail.dk eller telefon 50 85 42 63.
Karen Grove på mail: kkgs@handicap.dk.
 
Følg DH på FacebookInstagram og Twitter
 
 
 
Du modtager denne e-mail, fordi du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
 
Danske Handicaporganisationer (DH) - Blekinge Boulevard 2 - 2630 Taastrup - handicap.dk - Telefon 3675 1777
Frameld dig dette nyhedsbrev