Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
Nyt fra DH om Lokalpuljen
Katja Nesjan
Lokale handicaporganisationer kan søge ny pulje
Lokalpuljen er en ny pulje, som støtter det lokale frivillige foreningsliv inden for handicapområdet. Alle lokale handicaporganisationer og handicapforeninger kan søge puljen til aktiviteter, der finder sted i perioden fra 15. december 2018 - 14. december 2019. Bemærk: Lokale DH-afdelinger kan ikke søge puljen.
 
Der ydes støtte til aktiviteter, der har til formål at styrke det lokale handicappolitiske arbejde. Det kan fx være kurser, temadage, møder med lokalpolitikere og aktiviteter, der skaber synlighed om handicap i befolkningen.
 
Lokalpuljen har deadline for ansøgninger den 7. november 2018. 

Læs mere om Lokalpuljen og se ansøgningsskema her
 
Kursus om politisk interessevaretagelse i kommunerne
For at gøre det nemt at søge puljen, er der på forhånd lavet en særlig prisaftale på et kursus, som klæder jer på til handicappolitisk interessevaretagelse i kommunerne.
 
På kurset får du indsigt i kommunale beslutningsprocesser og beslutningstagernes forskellige roller, redskaber til dialog med kommunen og viden om, hvordan din forening kan arbejde systematisk med lokal lobbyisme. Underviser er Maria Steno, der er tidligere kommunalpolitiker og forfatter til bogen ”lokal lobbyisme”. 

Læs mere om dette og tre andre nemme kurser her
 
Baggrunden for puljen
Baggrund for puljen er en politiske aftale mellem regeringen (V, LA og K), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF om fordeling af spillehalsmidler.
 
Otte hovedorganisationer inden for det frivillige foreningsliv er udpeget som puljeansvarlige for hver deres pulje. Danske Handicaporganisationer (DH) er udpeget som puljeansvarlig for en pulje på ca. 3.4 mio. kr., som DH skal udmønte og administrere. 

Se den politiske aftale om fordeling af spillehalsmidlerne her